Ανιψιός έβαλε να ληστέψουν την 78χρονη θεία του αλλά τη σκότωσαν

 

listeia 009

Ο ανιψιός έβαλε αλλοδαπούς να ληστέψουν τη θεία του και εκείνοι τη σκότωσαν!

Στις 30 Ιουλίου 2014, ο 24χρονος από την Αλβανία, κατ’ εντολή του 63χρονου ανιψιού, πήγε μαζί με συνεργούς του στην οικία της 78χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Παραβίασαν την πόρτα και άρχισαν να ψάχνουν το εσωτερικό του για να εντοπίσουν το σημείο που έκρυβε τα χρήματα, όπως τους είχε πει ο ανιψιός της. Όταν δεν βρήκαν την κρυψώνα, ξύπνησαν την ηλικιωμένη και χρησιμοποιώντας βία επιχείρησαν να αποσπάσουν την πληροφορία για το σημείο που είχε τα χρήματα.

Χρησιμοποιώντας βρόγχο από ύφασμα έπνιξαν την 78χρονη και στη συνέχεια ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους από τους οποίους πιθανολογείται ότι αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποίησαν ως δράστες τον 63χρονο ανιψιό και τον 24χρονο αλλοδαπό, συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Ληστείας κατά συναυτουργία» και «Ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και ανθρωποκτονία», οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.