Το μέτρο των ανοιχτών Κυριακών θα αξιοποιήσει αυτό το Σεπτέμβριο η αλυσίδα Jumbo, προγραμματίζοντας να ανοίξει την προσεχή Κυριακή 3/9 και την Κυριακή 10/9 μέρος του δικτύου καταστημάτων της και στις περιοχές στις οποίες επιτρέπεται βάση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος Jumbo εξαρτά σημαντικό μέρος των ετήσιων πωλήσεων του από τη σχολική περίοδο, εξού και σπεύδει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα.
Ο Σεπτέμβριος σύμφωνα με το www.sofokleous10.gr σηματοδοτεί ούτως ή άλλως την επαναφορά του λιανεμπορίου στους κανονικούς ρυθμούς ζήτησης και σε αυτό το πλαίσιο οι εμπορικές διοικήσεις μεγάλων αλυσίδων καταστρώνουν το σχέδιο δράσης τους, συμπεριλαμβάνοντας και την επιπλέον δυνατότητα των Κυριακών. Πάντως μέχρι στιγμής, η αποδοχή του μέτρου και της δυνατότητας που αυτό παρέχει, παραμένει μικρή από το λιανεμπόριο, καθώς κάθε αλυσίδα υπολογίζει αφενός την αποτελεσματικότητα έναντι του κόστους λειτουργίας, αλλά και την απειλή επιθέσεων από αγνώστους και διαμαρτυρόμενους, όπως έχουν καταγραφεί εσχάτως.