Kώστας Πατέρας : Τo πρόβλημα… και οι παράπλευρες απώλειες…!

Όσοι γεννήθηκαν , μεγάλωσαν και έζησαν στην Ελλάδα για κάμποσες δεκαετίες , έχουν μια σαφή εικόνα , για το τι φταίει και δεν πάει καλά ο τόπος αυτός. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αρκετά μειονεκτήματα , που έχουν σχέση με το περιβάλλον , την παραγωγή , τον πολιτισμό και την ιστορία , κατόρθωσαν και οργάνωσαν τις κοινωνίες τους με αξιοθαύμαστο τρόπο. Λειτουργούν με πνεύμα δικαίου , ισοπολιτείας και ευημερούν. Λύνουν τα προβλήματά τους με συνέπεια και με σεβασμό προς τους πολίτες. Εκεί υπάρχουν νόμοι , που τους σέβονται όλοι. Υπάρχει η ιστορία τους , η οποία τους καθοδηγεί και υπάρχει και η Πολιτική Συνέπεια.

 

Στην Ελλάδα , τα προβλήματα είναι πολλά και γι’αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Τα πιο μεγάλα προβλήματα είναι η πολιτική Απειθαρχία και η Ασυνέχεια. Αυτά είναι σχεδόν η αιτία όλων των κακών και φυσικά όλων των παράπλευρων απωλειών. Γυρίζοντας λίγο πίσω στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε «του λόγου το αληθές».

 

Ο Αλέξανδρος Παπάγος στη δεκαετία του 50 προσπάθησε να στήσει στα πόδια το Κράτος. Ο «γέρος της δημοκρατίας» , Γεώργιος Παπανδρέου στη δεκαετία του 60 θέλησε να δώσει λαϊκή διάσταση στη μορφή της διακυβέρνησης. Στα επόμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έπρεπε να επιβάλλει την δημοκρατική ομαλότητα και να προστατέψει την εθνική ακεραιότητα. Γι’αυτό και έβαλε γρήγορα-γρήγορα την Ελλάδα στην ΕΟΚ. Στην δεκαετία του 80 , ο Ανδρέας Παπανδρέου κοίταξε την εξουσία του και τον κοινωνικό…μετασχηματισμό και άφησε μεγάλες οικονομικές ανισορροπίες. Τα ελλείμματα μεγάλωσαν πάρα πολύ , ώστε το 1985 φτάσαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πάλεψε με τα χρέη και τα ελλείμματα , αλλά προδόθηκε «εκ των Έσω». Ο Ανδρέας Παπανδρέου διεκήρυξε πως «είτε το έθνος θα αφανίσει το χρέος είτε το χρέος θα αφανίσει το έθνος». Έγινε το δεύτερο. Επί Κώστα Σημίτη κλείδωσε η ένταξη της χώρας μας στο Ευρώ και έμειναν τα υπόλοιπα θέματα στο…έλεος του Θεού. Ο Κώστας Καραμανλής , το 2004 , δεν έκανε την εξυγίανση των οικονομικών και κάπως έτσι…αμέριμνα φτάσαμε στην κρίση του 2008 , που έσκασε ένα χρόνο αργότερα. Οι επόμενες κυβερνήσεις , Σαμαρά-Βενιζέλου , δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το πάθος της εξουσίας , πλην της ολιγόμηνης διακυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου.

 

Κάπως έτσι φτάσαμε στους ατελείωτους τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είχαν ένα και μόνο ενδιαφέρον το να παραμείνουν στην εξουσία. Οι Τσίπρας – Καμμένος δεν τήρησαν καμία προεκλογική τους υπόσχεση. Απεναντίας εφάρμοσαν ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγαν. Έτσι χάθηκε η Αξιοπρέπεια και η Αξιοπιστία , μέσα και έξω , με αποτέλεσμα να επιβληθούν καταστροφικά φορολογικά μέτρα και η χώρα να πάει από το κακό στο χειρότερο. Το ελληνικό πρόβλημα παρέμεινε…άλυτο , γιατί αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν δεν είχαν και δεν έχουν Συνέχεια , Συνέπεια και Σταθερότητα. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι για να βγούμε από αυτόν τον κυκεώνα απαιτείται Καθολική Πειθαρχία και Ένωση. Τα ψέματα τελείωσαν για όλους.

 

Αυτό το «Πρόβλημα» της χώρας δημιούργησε τεράστιες… Παράπλευρες Απώλειες. Ποιες είναι αυτές; Γίναμε αποικία των δανειστών. Τη χώρα , στην ουσία , την κυβερνούν οι ξένοι. Υπάρχουν συντάξεις και μισθοί πείνας. Οι κλέφτες έβγαλαν στην Ελβετία 120 δις ευρώ την ίδια στιγμή που πολλοί Έλληνες ζουν , ψάχνοντας τους κάδους των σκουπιδιών. Καταστράφηκε η αγορά. Τελείωσαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες έβαλαν τέλος στη ζωή τους , ενώ πολλαπλασιάστηκαν οι οικογένειες που διαλύθηκαν. Η ανεργία ζει και βασιλεύει. Τα νιάτα φεύγουν και δεν ξαναγυρνούν. Σπίτια και επιχειρήσεις περνούν , με τις διαδικασίες της αγοραπωλησίας ή της κατάσχεσης , στα χέρια ξένων , αντί πινακίου φακής. Αεροδρόμια , λιμάνια , ΔΕΚΟ και όλος ο φυσικός πλούτος περνάει στα χέρια των δανειστών για πολλές δεκαετίες.

 

Σκουριασμένα…κόμματα και αποτυχημένες πολιτικές φυσιογνωμίες αναζητούν νέα…πολιτική ταυτότητα και νέο…αυτοπροσδιορισμό. Τα βαρίδια του συστήματος και τα αρχηγικά κόμματα , που έστησαν το πελατειακό κράτος που λεηλάτησαν την πατρίδα , που στήριξαν την Οικογενειοκρατία και την Αναξιοκρατία , προσπαθούν να βρουν Νέο Ρόλο στις ερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Τέλος βασιλεύουν και ζουν ο ΕΝΦΙΑ και ο Νεποτισμός.

 

Θα καταλάβουν κάποτε , οι ιθύνοντες , ότι η χώρα πρέπει να Σωθεί και ότι οι πολίτες δεν είναι Κοπάδια από…Πρόβατα; Μακάρι να το καταλάβουν , γιατί έτσι θα μπορέσει η πατρίδα μας να βρει , έστω και αργά , «τα φτερά τα πρωτινά της τα μεγάλα».