Άγγελος Πατσιατζής: Ο «σμιλευτής» του ξύλου που δημιουργεί θαύματα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τον γνωστό ξυλογλύπτη Άγγελο Πατσιατζή και ασφαλώς δεν θα είναι και η τελευταία. Γιατί ο συγκεκριμένος, πάντα θα βρίσκει τρόπους να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις πανέμορφες ξύλινες δημιουργίες του, που πραγματικά αποτελούν έργα τέχνης, μικρά «θαύματα». Έχει την μοναδική ικανότητα να πιάνει στα χέρια του το ξύλο και να του δίνει ζωή.

Για τον γνωστό Τρικαλινό ξυλογλύπτη  και μερικούς ακόμα ανθρώπους,  αποτελεί όραμα και στόχο η ανάδειξη του μονοπατιού του Ασκληπιού στην περιοχή του Κεφαλοπόταμου στον Κόζιακα, λίγο πιο πάνω από το Γοργογύρι, με την δημιουργία ενός υπαίθριου μουσείου με ξυλόγλυπτα αντικείμενα, σε ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Για τον σκοπό αυτό ο Άγγελος Πατσιατζής φιλοτέχνησε ένα πανέμορφο ξύλινο γλυπτό με ανθρώπινη μορφή, που το τοποθέτησε στην περιοχή και το οποίο θα μπορούν να θαυμάζουν όλοι όσοι περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στην ευρύτερη περιοχή για την εκπομπή «Η Τέχνη του Δρόμου», που θα προβληθεί το επόμενο διάστημα από την ΕΤ3.