Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η επαιτεία στα Τρίκαλα

Καθημερινές εικόνες με πολλούς επαίτες, συναντάει κανείς αν περπατήσει σε κεντρικά σημεία των Τρικάλων.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που κάλλιστα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε ότι το φαινόμενο της επαιτείας στα Τρίκαλα τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να εξελιχθεί σε μάστιγα.

Η συνηθέστερη εικόνα είναι νεαρές γυναίκες ρομά, που κρατάνε αγκαλιά κάποιο μικρό παιδί, αλλά σίγουρα υπάρχουν και αρκετοί γέροντες και γερόντισσες που είναι μ’ ένα χέρι απλωμένο και εκλιπαρούν για λίγα λεπτά του ευρώ τους περαστικούς.

Ειδικά η πεζογέφυρα που συνδέει την οδό Όθωνος με την πλατεία Κιτριλάκη, καθημερινά κατακλύζεται από αρκετούς ζητιάνους, που ποντάρουν στα φιλάνθρωπα αισθήματα των Τρικαλινών περαστικών.

Έχουμε την εντύπωση πως αυτό το φαινόμενο που συναντάμε στους δρόμους και τις γέφυρες των Τρικάλων είναι αρκετά ενοχλητικό και θα πρέπει να σταματήσει άμεσα και με δεδομένο ότι αρκετοί απ’ αυτούς τους επαίτες έχουν από πίσω τους ολόκληρο κύκλωμα που διακινεί αρκετά χρήματα και τους καλύπτει, τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο φαινόμενο της επαιτείας από τις αρμόδιες αρχές.