Αναβρασμός με τα ΤΕΙ στη Καρδίτσα, στα Τρίκαλα ¨άκρα του τάφου σιωπή ¨

tei-karditsa_1_copy_thumb_medium500_0

 

 

 

 

Έντονες διεργασίες γίνονται τις τελευταίες ημέρες στις Σχολές ΤΕΙ της Καρδίτσας μετά τις δυσμενείς εξελίξεις που επιφέρει η γνωστή πρόταση αρχικά του τοπικού Παραρτήματος και στη συνέχεια της Διοίκησης του ΤΕΙ για κατάργηση του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας και διοικητική μεταφορά του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στη Λάρισα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η κινητικότητα παρατηρείται στην πλευρά των σπουδαστών των τεσσάρων ΤΕΙ Καρδίτσας οι οποίοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τρόπους δράσης για την διασφάλιση της παραμονής όλων των Τμημάτων στην Καρδίτσα.

Σε αυτή συμμετείχε ο πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Γιάννης Παπαδόπουλος από τον οποίο οι σπουδαστές ζήτησαν εξηγήσεις και του έθεσαν επίμονα ερωτήματα για τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα στην Καρδίτσα.

Οι απαντήσεις που έλαβαν κινούνταν στο πλαίσιο εφαρμογής του περίφημου σχεδίου «Αθηνά» στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γι’ αυτό και οι σπουδαστές μετά από ξεχωριστή συνέλευση στο Τμήμα Διαιτολογίας αποφάσισαν να μην προβούν σε καταλήψεις. Στην πλειονότητα επικράτησε η άποψη του καθορισμού μιας συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο στην οποία θα επιδιώξουν την αποσαφήνιση των προθέσεών του για τα Τμήματα ΤΕΙ της πόλης μας.

Πάντως τα κριτήρια με τα οποία θα προχωρήσουν οι καταργήσεις ή οι συγχωνεύσεις Τμημάτων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως επισήμανε ο κ. Αρβανιτόπουλος «το πελατειακό σύστημα που είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν δημιουργούσε ένα τμήμα ΑΕΙ σε κάθε πόλη, το οποίο ουσιαστικά μπορεί να έδινε ζωή στις καφετέριες, στα εστιατόρια αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική ανάγκη της παραγωγικής ανάπτυξης κάθε περιφέρειας.

Εδώ θα πρέπει να δούμε μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία ποια συγκριτικά πλεονεκτήματα υπάρχουν και να τα αξιοποιήσουμε με σκοπό τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας».

Πηγή : Ελευθερία