Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έγκριση της ανάπλασης των πλατειών

Νέα αναβολή πήρε κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, η συζήτηση για την έγκριση της ανάπλασης της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (Κεντρική πλατεία) και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.

Η αιτία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων Νικολέτας Μπρουζούκη και σύμφωνα με την εισήγηση της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων Θεοδώρας Σαργιώτη, βρίσκεται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο συντάκτης της μελέτης ζήτησε παράταση στο θέμα, λόγω του ότι δεν υπήρχε επαρκής ακρίβεια στα σχέδια των μελετών, αιτούμενος ένα χρονικό περιθώριο για την οριστική ολοκλήρωση της.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τον Κων/νο Κρεμμύδανα διαμαρτύρεται ότι αυτή η αναβολή είναι η τρίτη κατά σειρά, δηλώνοντας «συρόμαστε για τρίτη φορά σε συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να έχουμε πάρει ακόμα καμία απόφαση».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Καίκης τόνισε πως αυτή η μελέτη είχε πολλά προβλήματα και ελλείψεις από την αρχή, με τον ίδιο και την δημοτική του ομάδα να αισθάνονται δικαιωμένοι γιατί όλα αυτά τα είχαν επισημάνει από καιρό. Ο Γιώργος Μητσιούλης διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως, ερχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε για τις πλατείες και μόνο γι’ αυτό δεν συζητάμε, ενώ ο Σπήλιος Τσιγάρας έκανε λόγο πως οι πολίτες βιώνουν μια εικονική πραγματικότητα στα Τρίκαλα.

Το θέμα πάντως θα συζητηθεί με κάθε λεπτομέρεια σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.