Ανασκόπηση χρονιάς: Το ΕΣΥ υποφέρει …

Το ΕΣΥ υποφέρει αφού πλέον και οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί νοσούν. Πάνω από 3000 απουσιάζουν από τα νοσοκομεία! Παραμένουν όμως σε αναστολή πάνω από 6.000 υγειονομικοί, οι οποίοι απειλούνται και με απόλυση! Συνάδελφοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, τη στιγμή που και οι νοσούντες μετά από 5 μέρες καραντίνα ρίχνονται στην αρένα, ενώ μιλάνε όλοι για επικινδυνότητα. Το ασφαλιστικό μαζί με την κατάσταση που επικρατεί στον υγειονομικό χώρο, διώχνει άρον άρον τους υγειονομικούς στη σύνταξη, ακόμη και με χρηματική ποινή.

 

Συμβασιούχοι κρατούνται όμηροι μέχρι 31-3-2022, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, Άραγε ποιο το σχέδιο; Το pcr ακριβοπληρωμένο μιας και τα μισθά είναι πολλά. Βατερλό με τα τεστ δημιουργώντας ουρές ντροπής. Εργολάβοι καταλαμβάνουν τον χώρο των νοσοκομείων και σιγά σιγά θα παίρνουν ένα ένα το κομμάτι των υπηρεσιών, στέλνοντας στην ανεργία συναδέλφους που δίνουν καθημερινή μάχη στα νοσοκομεία. Βαρέα και ανθυγιεινά ψάχνουν ακόμη οι ειδικοί αν τα δικαιούνται αυτοί που τους αποκάλεσαν δήθεν ΗΡΩΕΣ! Προϋπολογισμοί νοσοκομείων μειωμένοι, γιατί όπως ισχυρίζονται η πανδημία βρίσκεται στο τέλος της! Προσλήψεις ούτε λόγος αφού βολεύονται !και ταυτόχρονα προχωράει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης! Κατά τ’ αλλά το ΕΣΥ αντέχει. Οι πλάτες όμως των εργαζομένων ΟΧΙ.

 

Προχωράνε λοιπόν κωφεύοντας μέχρι την εξόντωση τους και την παράδοση των νοσοκομείων, σύμφωνα με το σχέδιο τους. Κλείνει το Σισμανόγλειο, αναστέλλεται η λειτουργία του Παίδων Πεντέλης. Αντί να ανοίξουν κλείνουν. Αντί να ενισχύσουν αποδυναμώνουν! Και μέσα σ’ όλα αυτά να έχεις και την “ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ” όσων δεν κρύφτηκαν και ήταν εκεί πρώτη γραμμή, για να μην ακουμπήσεις τους ημέτερους! Έτσι ξεκινάει το 2022!

 

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Τρικάλων