Ανακοίνωση του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για το Νοσοκομείο Τρικάλων

Σε πρόσφατο δημοσίευμα εφημερίδας της πόλης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Σιμορέλη και παρόντων των Ματίνα Κούκια (Σύλλογος Εργαζομένων ) και Στέφανου Μυλωνά, ιατρού της Β΄ Παθολογικής κλινικής. Αναφέρθηκαν μια σειρά αναληθή –ανακριβή και εν τέλει ψευδή στοιχεία σε ότι αφορά το νοσοκομείου Τρικάλων.

  1. Σε ότι αφορά την στελέχωση των Παθολογικών κλινικών: Οι δύο παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου Τρικάλων- σε αντίθεση με το νοσοκομείο Καρδίτσας που διαθέτει μία Παθολογική κλινική και υπηρετούν 11 ιατροί και όχι 15-16 γιατροί όπως αναφέρθηκε από τον κ.Μυλωνά- υπηρετούν αυτή τη στιγμή σε κάθε μία κλινική από πέντε Παθολόγοι (4 μόνιμοι και 1 επικουρικός ) συν 1 παθολόγος που συμμετέχει στις εφημερίες  της Β Παθολογικής Κλινικής.

Στις προκηρύξεις για το ΤΕΠ προκηρύχθηκε θέση Παθολόγου Επιμ. Α΄ για την  οποία δεν υπήρξε ενδιαφέρον και ήδη έχει ζητηθεί επαναπροκήρυξη της θέσης.

Επίσης ταυτόχρονα με την προκήρυξη των θέσεων επιμελητή παθολόγου στα ΤΕΠ, προκηρύχθηκε και μια θέση επιμελητή Β΄ Παθολόγου Λοιμωξιολόγου, για την οποία δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Ενημερωτικά στο νοσοκομείο Τρικάλων λειτουργεί Πνευμονολογική κλινική (σε αντίθεση με το νοσοκομείο Καρδίτσας ), η οποία δέχεται πολύ μεγάλο φορτίο περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα, με κάλυψη η οποία προσεγγίζει στο 150%, σε αντίθεση με τις παθολογικές κλινικές οι οποίες αγγίζουν το 70% η καθεμία.

Ακόμη στις 14 θέσεις που ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας για το νοσοκομείο μας, των οποίων η προκήρυξη διεκό0πει λόγω προκήρυξης των εκλογών, περιλαμβάνει9 μια θέση Επιμ. Β΄ Παθολόγου και δυο μόνιμες θέσεις Επιμ. Β΄ Παθολόγων -Ογκολόγων, όπου η καλύψει των συγκεκριμένων ειδικοτήτων θα αποφορτίσει περαιτέρω τον όγκο εργασίας των Παθολογικών κλινικών πέραν του γεγονότος ότι θα καλυφθούν με πληρέστερο τρόπο οι  ογκολογικοί ασθενείς του νομού Τρικάλων.

  1. Όπως επίσης το έργο των Παθολογικών κλινικών υποστηρίζεται αυτή την στιγμή με αιματολόγο και επιπλέον στις προαναφερθείσες 14 θέσεις της προκήρυξης περιλαμβάνεται και αιματολόγος για την περαιτέρω κάλυψη των αιματολογικών περιστατικών τα οποία περιστατικά (αιματολογικά-ογκολογικά)νοσηλεύονται στις παθολογικές κλινικές.
  2. Στο νοσοκομείο Τρικάλων υπηρετούν αυτή τη στιγμή 23 επικουρικοί ιατροί ενημερώνουμε λοιπόν την εκπρόσωπο του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων , ότι δεν γνωρίζει τα βασικά……..ότι τα κονδύλια μισθοδοσίας των επικουρικών ιατρών δεν είναι επιπλέον επιχορήγησης του Υπουργείου Υγείας, αλλά προκύπτουν από τον προϋπολογισμού του νοσοκομείου συνέπεια της ορθολογικής και χρηστής διαχείρισης των πόρων τα προηγούμενα 3 χρόνια.
  3. Σε ότι αφορά την ατυχέστατη αλλά ενδεικτικό της ανευθυνότητας και της άγνοιας δήλωση περί botox ενημερώνουμε ότι η πλαστική χειρουργός που απέκτησε το νοσοκομείο Τρικάλων ήρθε με την διαδικασία της μετάταξης από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας, κερδίζοντας το νοσοκομείο επιπλέον μια θέση ιατρού χωρίς να χρειάζεται να προκηρυχθεί.
  4. Οι 50 ασθενείς που αντιμετωπίστηκαν στα πλαίσια της πλαστικής χειρουργικής μέσα σε διάστημα 3 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της ιατρού {καρκίνοι δέρματος-δυσμορφίες προσώπων κ.τ.λ) αποδεικνύουν ότι οι επιπόλαιες προσεγγίσεις έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα.
    1. Ο κ.Σιμορέλης όφειλε να γνωρίζει το έργο που συντελέστηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων και να τοποθετηθεί αναλόγως .
    2. Το έργο που συντελέστηκε την προηγούμενη 3ετια στο νοσοκομείο Τρικάλων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από οποιονδήποτε που λειτουργεί με μικροπολιτικές σκοπιμότητες για ιδίων όφελος.