Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων: Λεωνίδας Δημούσης: Άλλος ένας εργάτης νεκρός στον βωμό του κέρδους

Η μακάβρια και μακριά λίστα των νεκρών εργατών στο βωμό του κέρδους μεγάλωσε την Κυριακή 15 Μάη, με τον θάνατο ενός εργάτη σε γαλακτοβιομηχανία στην περιοχή μας. Άλλος ένας εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της απληστίας της εργοδοσίας και των ελλιπέστατων έως ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας παρά την διαβεβαίωση της εταιρίας για το αντίθετο. 

Πρόκειται για τον 48χρονο Λεωνίδα Δημούση, πατέρα δύο παιδιών, ο θάνατος του οποίου θα καταχωρηθεί ως ένα ακόμη «εργατικό ατύχημα», για το οποίο θα φταίει για άλλη μια φορά η «κακιά στιγμή» και όχι οι τραγικές συνθήκες ασφάλειας και εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στους τόπους δουλειάς. 

Η κατάσταση γνωστή σε όλες τις βιομηχανίες της περιοχής μας, όπως φυσικά και σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται σε υπερεργασία, πολύ παραπάνω από 8 ώρες, φυσικά απλήρωτες, ακόμα και τις Κυριακές και τις αργίες. Καμία μέριμνα για μέτρα προφύλαξης, ακόμα και για ημέρα ξεκούρασης, καθώς πολλοί εργαζόμενοι από την βραδινή βάρδια πηγαίνουν την επόμενη μέρα σε πρωινή ή απογευματινή και το αντίθετο. Και όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε προεκλογικά, όλα αυτά γίνονται “με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων”. 

Είναι φανερό ότι η πολιτική της κυβέρνησης αποθρασύνει το κεφάλαιο και στον βωμό του κέρδους θυσιάζονται εργαζόμενοι, κάτω από τον τυπικό τίτλο «εργατικό ατύχημα». Εργατικά ατυχήματα στην Cosco, εργατικά ατυχήματα στα Γρεβενά, εργατικό ατύχημα στα Τρίκαλα και ποιος ξέρει αύριο πού αλλού! 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λεωνίδα Δημούση. Ο χαμός του δεν θα πάει χαμένος, θα μας πεισμώσει ακόμα περισσότερο να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για να μην υπάρξει νέος νεκρός.