Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων για την προκλητική αποφυλάκιση Κορκονέα

Η μαζικοποίηση των αγώνων λαού και νεολαίας θα δώσει τη δική της απάντηση στην πολιτική της φασιστικοποίησης και της καταστολής
 
Οργή σε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο έχει προκαλέσει η απόφαση σε 2ο βαθμό του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, του δολοφόνου του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παρόλο που ο Κορκονέας είχε πρωτοδίκως καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η τωρινή απόφαση προφασίστηκε τον “πρότερο σύννομο βίο” του Κορκονέα για να τον αφήσει ελεύθερο. Αλήθεια, πόσο μπορεί να επικαλείται κανείς τον “πρότερο βίο” ενός ανθρώπου που έφτασε στο σημείο –με την εξουσία και το όπλο που του δίνει το κράτος– να σκοτώσει εν ψυχρώ έναν άοπλο 15χρονο;

Το ελαφρυντικό του “πρότερου σύννομου βίου” πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το σπάσιμο των ισοβίων οδηγώντας στην αποφυλάκιση του φονιά αστυνομικού, καταγγέλθηκε από την αρχή από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής ως κατασκευασμένο και ανύπαρκτο. Η ίδια η δίκη, με την επιλογή εισαγγελέα, δικαστών και ενόρκων, επίσης κατονομάστηκε ως στημένη. Ήταν φανερό ότι επιδιώχθηκε και υλοποιήθηκε σχέδιο απελευθέρωσης του Κορκονέα.

•  Το σύστημα και η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνουν σαφές μήνυμα προς το λαό ότι ακόμη και θα δολοφονείται εν ψυχρώ για το πέρασμα της επίθεσης που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνα. Και ότι τα κρατικά όργανα, όταν δεν αποσιωπούνται και κουκουλώνονται οι πράξεις τους, θα αθωώνονται ή θα πέφτουν στα μαλακά. Αλλά ακόμη κι αν έχουν καταδικαστεί, θα απελευθερώνονται μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος. Αλλά όχι μόνο αυτοί. Την ίδια αντιμετώπιση έχουν όλοι όσοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι σε αυτό το σάπιο σύστημα, όπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.  

Το σύστημα είναι ωμό και κυνικό: με τη δολοφονική πολιτική του και με όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει θέλει να τρομοκρατήσει τις λαϊκές και νεολαιίστικες μάζες. Απαιτεί την ολοκληρωτική υποταγή τους, την επιβολή σιγής νεκροταφείου. Η ενίσχυση του κράτους καταστολής, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, η προβολή και ενίσχυση των πιο αντιδραστικών, σκοταδιστικών δυνάμεων και ιδεών, έχουν στόχο το χτύπημα κάθε λαϊκής αγωνιστικής διάθεσης που γεννιέται, κάθε αγώνα που ξεδιπλώνεται. Από την πανεπιστημιακή αστυνομία και την κατάργηση του Ασύλου, μέχρι το νόμο Χατζηδάκη, την ποινικοποίηση των απεργιών και της συνδικαλιστικής δράσης, ο στόχος είναι η ακύρωση όλων των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών που έχουν κατακτήσει οι λαοί με την πάλη τους. Ειδικά σήμερα που το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα οδεύει προς τη γενίκευση του πολεμικού μακελειού που θυσιάζει το λαό της Ουκρανίας. Ειδικά σήμερα που το μόνο μέλλον που μπορεί να “τάξει” είναι γεμάτο φτώχεια, δυστυχία, πόνο και θάνατο. Ειδικά σήμερα που η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο για τους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες και η εξαρτημένη ντόπια άρχουσα τάξη θέλει να επιβάλει την πειθήνια υποταγή μας στα αιματοβαμμένα σχέδιά τους

•  Η απελευθέρωση του δολοφόνου Κορκονέα πρέπει να πεισμώσει και να εξοργίσει το λαό μας. Γιατί απαλλάσσει τους επίσημους και ανεπίσημους πραιτοριανούς του συστήματος από κάθε συνέπεια για τις πράξεις τους. Γιατί επιχειρεί να αθωώσει το ξύλο, τη βία, την εγκληματική πολιτική, τους μηχανισμούς καταπίεσης και καταστολής, την αστική δικαιοσύνη και το αστικό πολιτικό προσωπικό από κάθε συνέπεια. Γιατί την ίδια ώρα που ο δολοφόνος απελευθερώνεται, 62 αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια γιατί τον Δεκέμβρη του 2020 “τόλμησαν” να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κόντρα στο φασιστικής έμπνευσης καθεστώς απαγορεύσεων και τρομοκρατίας που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα την πανδημία.

Αλλά και γιατί εξυφαίνεται ο νέος πιο άγριος γύρος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας που το εκλογικό παραβάν που στήνουν είναι ανίκανο να κρύψει. Αυτή η νέα πιο άγρια επίθεση στο λαό και τη νεολαία θέλει τους “Κορκονέες” της με τα χέρια λυμένα ενάντια σε όποιον αντιστέκεται. Όμως είναι η ίδια αυτή επίθεση που θα φέρει νέες εκρήξεις, εξεγέρσεις και ανατροπές από τους κολασμένους της γης, που δεν μπορούν να αποτραπούν ό,τι και να κάνουν το σάπιο σύστημα και οι μηχανισμοί του!

•  Η απάντηση είναι περισσότερο από επιβεβλημένη: να ενταθεί ο αγώνας από τους εργαζόμενους και το λαό για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Να δυναμώσει η πάλη της νεολαίας για σπουδές και δουλειά. Να ισχυροποιηθεί η γραμμή της αντίστασης και της διεκδίκησης, με προοπτική την αναμέτρηση. Να τσακιστεί η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας, της καταστολής και της φασιστικοποίησης. Να μαζικοποιηθεί η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.