Ανακοίνωσαν το τέλος στους κινητήρες βενζίνης και diesel

Αυξάνεται η λίστα με τις χώρες που ανακοινώνουν απαγόρευση πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων με βενζίνη και diesel.

Την υπογραφή της σε νόμο που προδιαγράφει το τέλος των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη Νέα Υόρκη έβαλε η κυβερνήτης της πόλης, Κάθι Κόουλ.

Όπως ανακοινώθηκε δια του Γραφείου Τύπου της Κόουλ, από το 2035 θα απαγορεύεται η πώληση καινούριων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλα τα νέα επιβατικά ΙΧ και τα ελαφρά επαγγελματικά που θα πωλούνται από το 2035 στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Από την άλλη, το χρονοδιάγραμμα για τα μεσαίου μεγέθους και βαρέα φορτηγά θα αφορά το 2045.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, ο νόμος απαιτεί τη συγκρότηση μιας στρατηγικής σχετικά με την ανάπτυξη οχημάτων μηδενικών ρύπων έως το 2023. Η Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης Ενέργειας της Νέας Υόρκης (NYSERDA) θα ηγηθεί της συγκεκριμένης προσπάθειας, επιταχύνοντας την εφαρμογή των απαραίτητων εθνικών προγραμμάτων για την επίτευξη του στόχου.

Απώτερος στόχος της Νέας Υόρκης είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 85% έως το 2050.

Το 2035 την πώληση επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα σταματήσει το και ο Καναδάς, όπως ανακοινώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού

Αποφασισμένη να καταργήσει τα θερμικά μοτέρ είναι και η ΕΕ, η οποία έχει καταθέτει επίσημη πρόταση με χρονικό ορίζοντα το 2

newsauto.gr