Ανακοίνωση νεολαίων Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ) για τις εκλογές

kke m-l

Η νεολαία δεν υποτάσσεται! Οργανώνεται- Αντιστέκεται- Κατακτά!

Πάλι μας καλούν σε εκλογές! ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ ψήφισαν και ετοιμάζονται για να εφαρμόσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα. Και για ακόμη μια φορά θέλουν να μας κάνουν συνυπεύθυνους στο έγκλημα. Γιατί αυτές οι εκλογές έχουν σκοπό να βρεθεί εκείνο το κυβερνητικό σχήμα που θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο, που θα συνεχίσει την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ. Μέτρα, συνέχεια των προηγούμενων, που διαμορφώνουν έναν κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, στον οποίο εμείς θα εργαστούμε και θα ζήσουμε. Ενώ παράλληλα, οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν να δρουν και να τρομοκρατούν με πρόσφατο παράδειγμα αυτό στις Σκουριές και με τη χώρα να αποτελεί ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων.

Καλούμαστε λοιπόν να πάρουμε θέση απέναντι σε όλο αυτό που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Όχι όμως γιατί προκήρυξαν εκλογές. Αλλά γιατί η καθημερινότητά μας, όλες οι σφαίρες της ζωής μας καθορίζονται, μετασχηματίζονται από τις εξελίξεις. Από το τι συντελείται καθημερινά, όχι μόνο στη χώρα αλλά και διεθνώς (Ουκρανία, Μ. Ανατολή, πρόσφυγες κτλ). Γιατί υποθηκεύουν το μέλλον μας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας ξένων και ντόπιων κεφαλαιοκρατών.

Το βροντερό μήνυμα του «όχι» αλλά και της αποχής και του άκυρου των νέων στο κάλπικο δίλημμα του δημοψηφίσματος, ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στις μεταξύ μας συζητήσεις, οφείλει να πάρει μορφή και κατεύθυνση. Οφείλει να γίνει άρνηση για αυτό που συντελείται σε βάρος μας, να γίνει αντίσταση απέναντι στην επίθεση των δυνάμεων του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.
Να εναντιωθούμε στο κλίμα της απογοήτευσης και της «τελειωμένης υπόθεσης» που μπορεί να εκφραστεί με την αποχή σε αυτές τις εκλογές. Γιατί οι μαζικοί εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να νικήσουν! Κι ας προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο οι εκφραστές του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης.

Να δώσουμε αγωνιστική ορμή στην αγανάκτησή μας απέναντι στα μέτρα και το πολιτικό προσωπικό που τα προωθεί. Να μην την περιορίσουμε στο σιχτίρισμα που μπορεί να εκφραστεί σε στήριξη κομμάτων που «κάνουν θραύση στο twitter και το facebook». Κερδισμένοι μέσα από τέτοιου είδους ενέργειες είναι οι δυνάμεις του συστήματος που παλεύουν και προωθούν τον ιδεολογικό-πολιτικό αφοπλισμό της νεολαίας. Που απλώνουν μπροστά της κανάλια αποχαύνωσης, αποπροσανατολισμού και παραίτησης, προκειμένου να μη συγκροτηθεί σε δύναμη υπεράσπισης των δικαιωμάτων της για δουλειά, σπουδές και ελευθερίες.

Να γυρίσουμε την πλάτη στην αριστερά της ήττας και του συμβιβασμού. Εκείνων των δυνάμεων που υπονόμευσαν τις φάσεις ανάπτυξης του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος σαλπίζοντας εκλογές. Που αποφεύγουν την πραγματική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Που δε βάζουν πλάτη στην υπόθεση της οικοδόμησης κινήματος αντίστασης στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Κανένας σωτήρας, κανένας προστάτης δε θα διασφαλίσει τα δίκια μας.

Μοναδική διέξοδο αποτελούν οι αγώνες μας. Η δημιουργία εστιών αντίστασης σε κάθε χώρο όπου ζει, δουλεύει και σπουδάζει η νεολαία και ο λαός μας, για την οικοδόμηση ενός πλατιού Μετώπου Αντίστασης-Διεκδίκησης και Πάλης ικανού να ανατρέψει τα βάρβαρα μέτρα και να σταματήσει την επίθεση.
Αυτήν την κατεύθυνση παλεύουμε καθημερινά, αυτήν προτάσσουμε και στην πολιτική μάχη των εκλογών με τη συμμετοχή μας.

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ.

.