Ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος –Τροφίμων και Ποτών

bitio 445

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στο εργοστάσιο Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ», την ανυπότακτη στάση τους μπροστά στις ορέξεις της εργοδοσίας που μετά από τις περικοπές σε επιδόματα που έκανε τα προηγούμενα χρόνια, τώρα θέλει να επιβάλει μειώσεις μισθών 30% μέσω ατομικών συμβάσεων.
Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των δύο μαζικών γενικών συνελεύσεων τους, την παλληκαρήσια στάση που κράτησαν κόντρα στις απειλές και την τρομοκρατία από την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου αλλά και τον πρόεδρο του ΔΣ που ανέλαβε την εργολαβία για λογαριασμό της διοίκησης της εταιρείας, ώστε να περάσουν οι μειώσεις στους μισθούς.
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ!
Καλούμε όλους και όλες να παραμερίσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό,τηνξεπουλημένη και συμβιβασμένη διοίκηση που υπάρχει στο σωματείο.Να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης υπερ των συμφερόντων των εργαζομένων μέσα στο εργοστάσιο.
Να πάρουν το τιμόνι του σωματείου τίμιοι και ανιδιοτελείς εργάτες και εργάτριες.
Να ανοίξει ο δρόμος της ανασύνταξης του κινήματος μέσα στο εργοστάσιο, στον κλάδο.
Ο δρόμος αυτός μπορεί να είναι σκληρός και δύσκολος, αλλά είναι μονόδρομος, είναι ο δρόμος που διαλέγοντας τον οι εργαζόμενοι μπορούν να τον βαδίσουν με το κεφάλι ψηλά, αφού δεν παζαρεύουν τη ζωή τους, τα δικαιώματα τους για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
Συνάδελφοι, οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων πιστές στις κατευθύνσεις της ΕΕ και τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, έφτιαξαν ολόκληρο οπλοστάσιο αντεργατικών νόμων.
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανοίγει ακόμα περισσότερο τις ορέξεις των μεγάλων επιχειρήσεων αφού με τα σχέδια εφαρμογής του 3ου μνημονίου (που στηρίζουν όλα τα κόμματα που το ψήφισαν) ενισχύεται η ανεξέλεγκτη ασυδοσία προς τους εργαζόμενους, θέλουν να απαλλαγούν πιο γρήγορα από τα όσα δικαιώματα μας απέμειναν.
Σ΄αυτούς τους νόμους και σε αυτές τις κυβερνήσεις στηρίζεται και η εργοδοσία του εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ»,γι΄αυτό έκοψαν μισθούς και επιδόματα,γι΄αυτό θέλουν να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς, να προχωρήσουν σε ατομικές συμβάσεις, γι΄αυτό και απειλεί με απολύσεις, την ίδια ώρα που προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους πιο φτηνούς και ευέλικτους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ

Με αποφασιστικότητα και συλλογικό οργανωμένο αγώνα οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας άνοιξαν το δρόμο.
Σ΄αυτό τους τον αγώνα είμαστε στο πλάι τους και καλούμε τους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας να συσπειρωθούν στην επιτροπή αγώνα,όλα τα συνδικάτα του κλάδου, αλλά και τους μικρούς παραγωγούς που αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής να συμπορευτούν και από κοινού να παλέψουν.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Καμία μείωση μισθών – καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους και παραγωγούς.
• Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

.