Ανάγκη αλληλεγγύης, στήριξης και υπομονής τα μηνύματα στην κοπή πίτας του ΤΕΕ Τρικάλων

Μπορεί ο κλάδος των μηχανικών να είναι ένας απ’ αυτούς που έχει χτυπηθεί βάναυσα από την οικονομική κρίση, δεν παύει όμως παρόλα αυτά να παραμένει ζωντανός, έστω και με πολλά προβλήματα και μάλιστα να διοργανώνει εκδηλώσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο clubBarrouge, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, όπου έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Την πίτα έκοψαν ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΤΕΕ Νικόλαος Λύχοςκαι ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος Κεντροδυτικής Ελλάδας κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου,μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με την συνδρομή και του ΔημάρχουΤρικκαίων και μηχανικούκαι μέλους του ΤΕΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Κατά τους σύντομους χαιρετισμούς των κ.κ. Λύχου, Παπαγεωργίου και Παπαστεργίου, επισημάνθηκαν  οι δράσεις του ΤΕΕ, τόσο σε επίπεδο Θεσσαλίας όσο και σε τοπικό επίπεδο, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη η κρίση και ανεργία που μαστίζει τον κλάδο, ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και η ανάγκη να ξανασταθεί στα πόδια της η χώρα, κάτι που θα φέρει ανάπτυξη και στον κλάδο των μηχανικών, που τα τελευταία χρόνια είναι σε μόνιμη επαγγελματική αδράνεια, ενώ επισημάνθηκε απ’ όλους η ανάγκη αλληλεγγύης και στήριξης μεταξύ των μελών του κλάδου στην περίοδο της κρίσης. Κάτι φυσικά που αναφέρθηκε είναι και η αισιοδοξία και ελπίδα για μελλοντική καλυτέρευση των συνθηκών οικονομίας στη χώρα, γεγονός που θα συμπαρασύρει στο να συμβάλει σε κάτι τέτοιο και το τραπεζικό σύστημα, ανοίγοντας ξανά τις στρόφιγγες του δανεισμού, ώστε να υπάρξει οικονομική ανάσα στον κλάδο και την ευρύτερη κοινωνία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος νέων και παλαιότερων μηχανικών, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, με ξεχωριστές παρουσίες αυτή του Μιχάλη Ταμήλου, του Γιώργου Μητσιούλη, του Βασίλη Τσιώνα, της Λέτας Σαλιάχη, του Θανάση Βαβύλη, του Χρήστου Κρητικού, του Χρήστου Παπαγεωργίου, του Γιώργου Σακκά, του Δημήτρη Τσόγια, του Κώστα Τριγώνη, του Προέδρου του Συνδέσμου υδραυλικών νομού Τρικάλων Νίκου Βαλομάνδρα και πολλών ακόμα.