Αμηχανία στο Κίνημα των Αγανακτισμένων και όλα υπό συζήτηση (Εκλογές, αποχή, κόμμα…)

syntagma_copy_copy

 

Στις 6 Ιουλίου το νέο μαζικό κάλεσμα των Αγανακτισμένων στις πλατείες όλης της Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν στα σκληρά – εξοντωτικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και στην απροκάλυπτη – ωμή βία της αστυνομίας κατά το διήμερο 28 – 29 Ιουνίου στο Σύνταγμα και σε όλο το ευρύ κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου αλλά και τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές, είναι φανερό ότι το Κίνημα των αγανακτισμένων βρίσκεται σε αμηχανία σε ότι αφορά τον επαναπροσδιορισμό του και τους προσεχείς στόχους του. Τα σχόλια στις σελίδες των αγανακτισμένων ανά την Ελλάδα έχουν μειωθεί σημαντικά και μάλιστα τα περισσότερα συνεχίζουν να αναφέρονται με οργή στη βίαιη επίθεση της αστυνομίας.

Παράλληλα έχουν αρχίσει να πέφτουν προς συζήτηση και σκέψεις για δημιουργία πολιτικού σχήματος αν και γύρω από αυτό το θέμα είναι φανερό ότι οι απόψεις είναι πολλές και ελάχιστα συγκλίνουσες. Κάποιοι προτείνουν τη δημιουργία πολιτικού σχηματισμού γύρω από τις αρχές της «Άμεσης Δημοκρατίας». Αλλοι αρνούνται κατηγορηματικά, δηλώνοντας έλλειψη εμπιστοσύνης σε κομματικά σχήματα ενώ άλλοι επιμένουν να μείνουν ενωμένοι οι Αγανακτισμένοι μόνο γύρω από όσα τους ενώνουν.

Στο real-democracy.gr έχει τεθεί και θέμα «Τι κάνουμε στις εκλογές» αφού πολλοί θεωρούν ότι το Φθινόπωρο θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή στις κάλπες. Ορισμένοι μάλιστα προτείνουν από τώρα συντεταγμένη αποχή.

Πάντως όλα δείχνουν ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που εκφράστηκε λίγο ή πολύ μέσα από το Κίνημα των Αγανακτισμένων, είτε με σχόλια στις σελίδες στο facebook είτε με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στις πλατείες, παρακολουθεί και περιμένει με σκεπτικισμό με  επόμενα βήματα των Αγανακτισμένων…

eklogika.gr