Άλμα για το πετρέλαιο – Ο τυφώνας Ίαν «απογείωσε» το αργό

Άλμα έκανε το πετρέλαιο σήμερα με την τιμή του αμερικανικού αργού να επιστρέφει και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 80 δολαρίων, ως απόρροια των προσωρινών διακοπών της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού που προκάλεσε ο τυφώνας Ίαν, ενώ το μπρεντ άγγιξε τα 90 δολάρια.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου να κερδίζει 3,34% και να κλείνει στα 89,15 δολάρια το βαρέλι.

Το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά 4,42% και έκλεισε στα 81,97 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το Γραφείο Ασφάλειας και Επιβολής Περιβαλλοντικών Όρων των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι ως “απάντηση” στην καταιγίδα, το 9,12% της παραγωγής πετρελαίου και το 5,95% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει διακοπεί.

Παρότι, τα ανωτέρω ποσοστά ήταν μικρότερα από τις διακοπές που εφαρμόστηκαν την Τρίτη, οδήγησαν σε περαιτέρω άνοδο τις τιμές του αργού.

Κέρδη σημείωσαν και τα συμβόλαια του αμερικανικού φυσικού αερίου, που έσβησαν τις αρχικές τους απώλειες και ακολούθησαν την ανοδική πορεία του αργού, παρότι η κακοκαιρία αναμένεται να οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος και χαμηλότερη ζήτηση.

vradini.gr