Αλέξης Τσίπρας: Δική μου η ευθύνη για την ήττα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας όχι διαμαρτυρίας

Στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel» συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη το κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στα μέλη λέγοντας ότι η ήττα είναι αποκλειστική του ευθύνη και δεν ισομοιράζεται.

Παράλληλα, δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής εν όψει της εκλογικής μάχης για την κάλπη της 25ης Ιουνίου, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον αγώνα δεν πάει για να χάσει και το κόμμα θα παραμείνει κόμμα εξουσίας και όχι κόμμα διαμαρτυρίας.

Δείτε το βίντεο:

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσους συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση χωρίς να ψηφίσουν το κόμμα του, ο αναγνώρισε πως «Η ευθύνη είναι δική μας που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε. Και τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερη, να κατορθώσουμε να τους πείσουμε σε αυτή τη μάχη. Γιατί αυτή είναι η πιο κρίσιμη, αυτή είναι η τελική και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Το αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Και η ευθύνη είναι δική μας, πρωτίστως δική μου, δεν ισομοιράζεται. Δεν κρύβομαι. Με ξέρετε. Ποτέ δεν κρύφτηκα, στη πολιτική μου διαδρομή. Στα δύσκολα ποτέ δεν το έβαλα στα πόδια. Ανέλαβα την ευθύνη και έδωσα τη μάχη. Έτσι και τώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «μετά από τρεις μέρες θλίψης και αναστοχασμού, ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η ευθύνη του κόμματος είναι να ανασυγκροτηθεί άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση και να δώσει τη μάχη.

«Δεν έχουμε δικαίωμα στην παραίτηση. Δεν έχουμε δικαίωμα στην εσωστρέφεια».

«Υποχρέωση και ευθύνη να αποτιμήσουμε γρήγορα τα λάθη μας και να χαράξουμε μια καθαρή γραμμή. Για να δώσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τη μάχη που έχουμε μπροστά μας», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε ήδη στις πρώτες ημέρες της νέας προεκλογικής περιόδου, των εκλογών που ήδη ορίστηκαν για τις 25 Ιουνίου με ενισχυμένη αναλογική».

topontiki.gr