Αλέξης Κούγιας: Δεν υπάρχει καμία ΕΠΟ

Συνέντευξη στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 έδωσε σήμερα ο ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας. Για το χώρο του ποδοσφαίρου ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Δεν υπάρχει καμία ΕΠΟ, δεν το διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο καμία ΕΠΟ. Είναι μια συμμορία εκτός ποδοσφαίρου που έχει αποκτήσει προσβάσεις μέσω των εκλογών των ΕΠΣ στο ΔΣ, και γινόταν ένας διαγωνισμός ποιος θα δώσει τα περισσότερα χρήματα στα ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτή είναι η σημερινή ΕΠΟ.

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο προέρχονται από τη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη.

Το θέμα με την εκλογή της ΕΠΟ, που θέλουμε και εμείς και ο κ. Αυγενάκης, είναι να υπάρχει μεγαλύτερο εκλεκτορικό σώμα και άνθρωποι του ΔΣ κάθε ομάδας, αλλά αυτό δεν το θέλει το βρώμικο παρασκήνιο.

Ο κ. Κούγιας σχολίασε και το νέο ποινικό κώδικα λέγοντας πως:

« Ο νέος ποινικός κώδικας έπρεπε να εναρμονιστεί με την Ευρώπη, ο προηγούμενος είχε ψηφιστεί το 1951, ήταν λογικό να είναι διαφορετικές οι σκοπιμότητες τότε στην κοινωνία. Έπρεπε να εκσυγχρονιστεί αναγκαστικά. Τώρα, όσον αφορά στο timing στο οποίο έγινε, και παρατάθηκε η θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης κατά μια εβδομάδα για να περάσει ο κώδικας αυτός,  εκεί έγιναν πολλά πράγματα όσον αφορά οικονομικά εγκλήματα τα οποία διέπραξαν μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας. Ήταν σε εξέλιξη δίκες, επρόκειτο να εκδοθεί απόφαση εντός μιας εβδομάδας, και ενώ σε όλους τους νόμους υπάρχει μεταβατική περίοδος, αυτόν τον εφάρμοσαν ‘χθες’.  Αποτέλεσμα, να ανατραπούν δικαστικές αποφάσεις όπως για έναν πολύ μεγάλο επιχειρηματία που κατηγορούνταν για κλοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ύψος 400 εκατομμυρίων ευρώ. Έγιναν διάφορα τα οποία εξέθεσαν την τότε κυβέρνηση και τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Όμως στην τότε νομοπαρασκευαστική επιτροπή συμμετείχαν και στελέχη της ΝΔ.»