Άκυρη η πρόσληψη χειρουργού γιατρού στο νοσοκομείο Τρικάλων;

Νέες αναταραχές βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς όπως όλα δείχνουν, προς ακύρωση βαίνει η πρόσληψη χειρουργού γιατρού, ο οποίος είχε προσληφθεί με σχετική προκήρυξη.

Συγκεκριμένα τον Μάϊο του περασμένου έτους, είχε δημοσιευθεί μια προκήρυξη για την πρόσληψη ενός ιατρού χειρουργικής στο Γ.Ν. Τρικάλων. Είχαν προηγηθεί αντιπαραθέσεις στα τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ του Διοικητή του νοσοκομείου και πολιτικών προσώπων, σχετικά με το πώς θα έπρεπε μα δημοσιευθεί η προκήρυξη. Τελικά επικράτησε η πρόταση του Υπουργείου Υγείας, που ήταν και η νόμιμη.

Άρχισαν οι διαδικασίες, συστάθηκε επιτροπή αξιολόγησης και αποφασίστηκε η πρόσληψη γιατρού, ο οποίος δεν διέθετε διδακτορικό δίπλωμα. Την όλη διαδικασία κατήγγειλε ως παράνομη, τονίζοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ο πολιτευτής Κώστας Πατέρας, ο γιός του οποίου δεν προσελήφθη, πέραν των άλλων προσώπων, παρόλο που είχε διδακτορικό με άριστα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων, απαντώντας στον κ. Πατέρα με ανακοίνωση της υπογραμμίζει πως «σε κάθε κρίση εφαρμόζεται με αυστηρότητα η υπάρχουσα νομοθεσία και οι σχετικές διατάξεις για την αξιολόγηση των υποψηφίων γιατρών του ΕΣΥ».

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ακύρωση της όλης διαδικασίας πρόσληψης, για την μη νόμιμη σύσταση της αρμόδιας επιτροπής.