Ακόμα στο περίμενε για αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς των Τρικάλων

Αλαλούμ επικρατεί με τις αποζημιώσεις των 6.600 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Ξεχειλίζει ο οργή των κατοίκων στα Τρίκαλα που υπέστησαν την μεγαλύτερη καταστροφή από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα τους δοθεί αμέσως τουλάχιστον το πρώτο επίδομα των 6.600 ευρώ ώστε να αντιμετωπίζουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, αφού οι άνθρωποι αυτοί στην κυριολεξία δεν έχουν που να μείνουν επειδή τα σπίτια τους πλημμύρισαν, καταγγέλουν στο trikalaIN.gr ότι αρκετοί δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ.

Στις 11 Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov για τις αιτήσεις και την  Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου άρχισαν οι πρώτες καταβολές σε σχεδόν 4.500 δικαιούχους που έλαβαν πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ, όλα αυτά γιατί το Σάββατο ο Μητσοτάκης θα πήγαινε στην έκθεση της Θεσσαλονίκης και μετά τους ξέχασαν. Τώρα θέλουν διασταύρωση στοιχείων και ελέγχους, όταν οι ίδιοι αποφάσισαν ποια χωριά θα μπουν στο “κόκκινο” 

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, ΘΑ λάμβαναν αυτόματα στο λογαριασμό τους το ποσό χωρίς να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, ποσό που αφορά τις πρώτες ανάγκες, την αντικατάσταση των οικοσκευών και τις πρώτες επισκευαστικές παρεμβάσεις.