“Αγροτικό ζήτημα και αγροτικό κίνημα στην Θεσσαλία (1881-1922)”

agrotiko zitima

Τιμητική ημερίδα-εκδήλωση για το Αγροτικό Ζήτημα και το Αγροτικό Κίνημα στην Θεσσαλία, για την περίοδο 1881-1922, διοργανώνει η Πανθεσσαλική Στέγη, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα-κεντρική αίθουσα), την Τετάρτη, 2 Απριλίου, από τις 19:00 έως 21:30.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, το οποίο θα έχει ιστορικό χαρακτήρα, θα γίνει αναφορά στην χρονική περίοδο από την οθωμανική κατοχή έως το 1922. Το πρόγραμμα των ομιλιών και οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής:
“Γαιοκτησία στον Θεσσαλικό κάμπο και αγροτική οικονομία στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας”, Φωτεινή Φιλίππου, Δρ. Επιστημών της Αγωγής. “Αγροτικό ζήτημα και αγροτικό κίνημα στην Θεσσαλία (1881-1922)”, Αρώνη-Τσίχλη Καίτη, Καθηγήτρια Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου – Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου. “Κιλελέρ, τα αίτια και οι επιπτώσεις στο Θεσσαλικό ζήτημα”, Πουλιάνας Χρήστος, ιστορικός-φιλόλογος.
“Μαρίνος Αντύπας-Δημήτριος Μπούσδρας: η συμβολή τους στην απελευθέρωση των αγροτών”, Κούτρας Στέφανος, Πρόεδρος Πανθεσσαλικής Στέγης, Δρ. Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τον συντονισμό θα έχει ο Γενικός Γραμματέας της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Ηλίας Ντούβλης.
Στο δεύτερο μέρος, θα βραβευτούν για την ανάδειξη του Θεσσαλικού Αγροτικού Κινήματος μέσα από το καλλιτεχνικό τους έργο οι: Κώστας Βίρβος, Θωμάς Μπακαλάκος, Λάκης Χαλκιάς.
Στο μουσικό μέρος θα συμμετάσχουν και οι: Βασιλική Καρακώστα, Βασίλης Κολοβός.
Ο λογοτέχνης Θάνος Αθανασόπουλος θα απαγγείλει το ποίημά του «ΖΕΥΓΑΣ».
Αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμοί, εκτός από τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Στέφανο Κούτρα, ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αναπληρωτής Υπουργός-Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο κ. Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης-Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κ. Λιλίκα Βασιλάκου, Αντιπεριφερειάρχης-Περιφέρεια Αττικής, κ. Βασίλης Έξαρχος, Πρόεδρος ΕΛΓΑ.
Θα παρουσιάσει η κ. Θεοδώρα Τσιτσιπά, Μέλος Δ.Σ., έφορος Μελετών και Προγραμματισμού, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου.

Για το Δ.Σ. της Πανθεσσαλικής Στέγης

Θεοδώρα Τσιτσιπά
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Tel.: +302109570591
Mobile: +306972261408
E-mail: panthessalikistegi.press@gmail.com, tsitsipa@yahoo.gr

.