Αγροτικές κινητοποιήσεις, επιλαχόντες Σχεδίων Βελτίωσης και κτηνοτροφία στη «Θεσσαλική Γη»

Τα σοβαρά αγροτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι νέες μορφές κινητοποιήσεων, που ήδη ξεκίνησαν από τη Μαγνησίας και προγραμματίζονται για όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας, θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν στο πρώτο μέρος της αποψινής (Τρίτη 26-1-2021) εκπομπής «Θεσσαλική Γη», στο «Astra tv», που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 22:30 και την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συνεκδκότης της «ΑγροΕκφρασης» Χρήστος Αθανασιάδης.

Παράλληλα, στο δεύτερο μέρος της εκπομπής θα αναλυθούν τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων και τι ζητάνε από το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ θα γίνει και παρουσιαστούν οι λόγοι για τους οποίους κρίνεται επιβεβλημένη η ένταξη όλων των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης του 2018.

Τέλος, θα γίνει αναφορά για το πότε προγραμματίζονται οι καταβολές των πρώτων συνδεδεμένων ενισχύσεων και τι κίνδυνοι υπάρχουν από τη μη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Καλεσμένοι στη σημερινή εκπομπή είναι οι:

  • Στο πρώτο μέρος:
  • Θοδωρής Γεωργακούδης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Πηλίου

·         Κώστας Τζέλας, πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΝΚ)

  • Γιώργος Νικολόπουλος, μέλος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Βάμβακος του Α.Σ. Βασιλή Φαρσάλων
  • Στο δεύτερο μέρος:
  • Γιάννης Κουτής, νέος κτηνοτρόφος από Τρίκαλα
  • Μαρία Μπότη, νέα αγρότισσα από Λάρισα & επιλαχούσα Σχεδίων Βελτίωσης
  • Ντίνος Μακάς, γεωπόνος-συνεκδότης «ΑγροΕκφρασης»

Επισημαίνεται ότι οι φίλοι αγρότες, πέραν της περιφέρειας Θεσσαλίας, μπορούν να βλέπουν ζωντανά την εκπομπή μέσω ίντερνετ στο: www.astratv.gr, επιλέγοντας το LIVE, στο facebook: astratv καθώς και στο facebook: Αθανασιάδης Ε. Χρήστος