Άγρια χόρτα με αυγά

Ένα πιάτο που μυρίζει παράδοση και έρχεται από το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, είναι τα άγρια χόρτα με αυγά.

Τα χόρτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φλαβονοειδή , πολυφαινόλες, ω3 λιπαρά οξέα και α-λινολενικό οξύ, συστατικά που συνεισφέρουν στην αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού.

Το αυγό ειναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών Β2, Β12, D, καθώς και σεληνίου, ιωδίου και χολίνης.

Στο σύνολο λοιπόν όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα πλήρες γεύμα συνοδευόμενο με 1 φέτα μαύρο ψωμί.

Υλικά για 2 άτομα

  • 4 χούφτες άγρια χόρτα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Αλάτι, πέπερι,
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 ασπράδια και 3 κρόκους αυγών

Εκτελεση

Κόβουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε πολύ καλά.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα μαραίνουμε με λίγο νερό το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Αφού μαραθεί, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο δύο ποτήρια νερό, το αλάτι και αφήνουμε να βράσει για μισή περίπου ώρα.

Όταν εξατμιστεί το νερό, σπάμε τα αυγά στην επιφάνεια του φαγητού. Κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε τα αυγά να σφίξουν με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Καλή απόλαυση!

diatrofi.gr