Αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών : Όλες και όλοι στην απεργία

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και τον αριθμό των μαθητών στην τάξη

Προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης είναι να αυξηθεί ο αριθμός των διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτικό, καθώς και ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με βάση τις «βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ».                                                                        Απαίτηση επίσης των θεσμών είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων σύμφωνα με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης.

Ήδη η κυβέρνηση με το νόμο για τη ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου των γιατρών, επέβαλε την εργάσιμη εβδομάδα των 60 ωρών. Τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στην πράξη προετοιμάζουν το έδαφος για τη  γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου σε όλους τους κλάδους και στην εκπαίδευση. Η αύξηση ωραρίου , η κινητικότητα, ο εκπαιδευτικός λάστιχο , η εντατικοποίηση είναι απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Η αύξηση του ωραρίου, εκτός των άλλων θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών και θα κλείσει ακόμα περισσότερο το δρόμο στους μόνιμους διορισμούς.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση!!Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου και την πλήρη διάλυση του ωραρίου των εργαζομένων!

Καλούμε  όλα τα σωματεία να καταδικάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς , να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων.  Η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και τα σχέδιάτης είναι η  επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη!!

  • Καμία αύξηση στο ωράριο των εκπαιδευτικών . Ήδη τρέχουμε σε 3 και 4 σχολεία ενώ εκατοντάδες συνάδελφοί μας πλεονάζουν χωρίς οργανική θέση.

Απαιτούμε

  • Μείωση και όχι αύξηση των μαθητών στην τάξη, με παιδαγωγικά κριτήρια.

Δε θα δεχτούμε

  • Την αντιδραστική αξιολόγησή τους, που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και την περαιτέρω υποβάθμισητου σχολείου.

Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12 στην κεντρική πλατεία Τρικάλων στις 10:00 π.μ.