Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Να μη σκύψουμε το κεφάλι

sxoleio-2κκ

Μαύρη μέρα για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων η μέρα των πρώτων εκατοντάδων απολύσεων

Να μη σκύψουμε το κεφάλι
Αγώνας για επιστροφή όλων των απολυμένων στις δουλειές τους
Κάτω η πολιτική των απολύσεων και της ανεργίας

Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους της χώρας. Οι πρώτες εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών είναι γεγονός.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις καθώς τα νούμερα των απολύσεων δείχνουν ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι παρουσίαζε η κυβέρνηση, πόσο μάλλον από τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις για καμία απόλυση. Για την ώρα η κυβέρνηση μιλάει για 200 απολύσεις εκπαιδευτικών (και περίπου το δέχεται και η συνδικαλιστική ηγεσία), αλλά ταυτόχρονα, η λίστα του ΑΣΕΠ παρουσιάζει 670 που δεν συμπεριλαμβάνονται σε λίστες. Ενώ οι απολύσεις σχολικών φυλάκων φτάνουν τις 1700. Όπως και νάχουν τα νούμερα, ο δρόμος άνοιξε.

Το σύστημα έκανε ένα σημαντικό βήμα για να ικανοποιήσει τον παλιός πόθο του να συντρίψει κάθε θύλακα μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Η εξέλιξη αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο, σε όλο το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα και θα συμπαρασύρει το σύνολο των εργασιακών σχέσεων σε παραπέρα επιδείνωση. Η ΕΕ, το κεφάλαιο, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, όλος ο εσμός που παρασιτεί κλέβοντας τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού μπορεί να νιώθει αγαλλίαση. Ας μη βιάζονται όμως.

Οι συνάδελφοι που είναι στις λίστες των απολύσεων, οι συνάδελφοι που μένουν στη δουλειά θα πρέπει να σφίξουμε τα δόντια, να αντιμετωπίσουμε τις απογοητεύσεις και να προχωρήσουμε.
• Συγκροτώντας την πλευρά της αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική του συστήματος.
• Ξεπερνώντας την ήττα και τα βαρίδια των συνδικαλιστικών ηγεσιών.
• Επιμένοντας στην ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων και της ανεργίας και στο στόχο να γυρίσουν ΟΛΟΙ πίσω στις δουλειές τους.
Τα καθήκοντα είναι δύσκολα.
Αλλά είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε όχι το επίπεδο της ζωής μας αλλά την ίδια τη ζωή μας. Είναι αυτό που στην πραγματικότητα χρωστάμε εμείς. Στους ίδιους τους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους συναδέλφους μας που πετάχτηκαν στο δρόμο. Και που θα γυρίσουν πίσω με τους αγώνες μας!

deltioake.blogspot.com 22/3/2014
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

.