Αγώνας αντοχής η εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ

nea dimokratia 123

Στο τούνελ της εσωκομματικής εσωστρέφειας θα συνεχίσει να βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία θα βαδίσει για άλλο ενάμιση μήνα, εν μέσω εσωτερικών συγκρούσεων με φόντο την διαδοχή στην ηγεσία της, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση θα φέρνει στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια.

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, καθώς αποφασίστηκε οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου.

Εάν χρειαστεί και δεύτερος γύρος θα γίνει μια εβδομάδα μετά, στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έγινε πριν έξι χρόνια η εκλογή από τη βάση και επικράτησε ο Αντώνης Σαμαράς έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συνεδρίασης, υπήρξαν πολλές σιγμές έντασης

Η έκπληξη όμως ήταν από τον Θόδωρο Αμπατζόγλου, εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που πρότεινε την 29η Νοεμβρίου, αν και η αρχική θέση του νυν προέδρου της Ν.Δ. ήταν να γίνουν οι εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ακόμα και την 1η Νοεμβρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης αν και αρχικά ήθελε να τελειώσει πολύ γρήγορα η διαδικασία άλλαξε στρατηγική για να μην κατηγορηθεί ότι έχει πρόβλημα με το χρόνο και φοβάται. Θεωρεί ότι θα κερδίσει πόντους, εκπροσωπώντας τη ΝΔ στη Βουλή, αφού αυτός κυρίως θα είναι έναντι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ εκτιμά ότι η μακρά προεκλογική περίοδος μπορεί να κουράσει τους συνυποψηφίους του.

 

.