Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα… από Σεπτέμβριο

44567

Το διάστημα 1 και 2 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil2 (http://www.citymobil2.eu/en/). Στο έργο συμμετέχει ως επίσημος εταίρος η e-Trikala AE, εκπροσωπώντας τον Δήμο Τρικκαίων.
Τρίκαλα, ο πρώτος παγκόσμιος πιλότος για την κυκλοφορία αυτοματοποιημένων μέσων μαζικής μεταφοράς ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ σε αστικό περιβάλλον» στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil2.

Crister Mattson, Σύμβουλος Ε.Ε. σε θέματα ευρυζωνικότητας (Acreo, Σουηδία)

«Όταν ήρθα στα Τρίκαλα – πρώτη φορά – το 2008 τότε η πόλη και η e-Trikala A.E. ξεκινούσε δειλά τα έργα ευρυζωνικότητας.
Ο σημερινός Δήμαρχος και τότε Αντιδήμαρχος είχε ξεκινήσει το πρώτο Ασύρματο Δίκτυο της πόλης με ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Σήμερα μετά από τόσα χρόνια, βρίσκω την πόλη να καινοτομεί σε παγκόσμιο επίπεδο με την πιλοτική κυκλοφορία αυτοματοποιημένων οχημάτων μαζικής μεταφοράς χωρίς οδηγό.
Από την πλευρά μoυ, σαν σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ευρυζωνικότητας, σας προτρέπω να συνεχίσετε».

CM2 New-Route

Γιάννης Καρασεϊτανίδης, ΕΠΙΣΕΥ

Εξήγησε τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος και τη διαδικασία προετοιμασίας των υποδομών της πόλης για την υποδοχή του πιλότου.
Στόχος είναι την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, 6 οχήματα να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων.

 

Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων

«Τολμούμε με την καινοτομία και την έρευνα», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τρικκαίων και «δεν διστάζουμε να εφαρμόζουμε νέες “πράσινες” οικολογικές λύσεις».
Σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι την παρουσία αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, ανέφερε το πώς αντιμετωπίστηκε πριν από πολλά χρόνια η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή αρχικά και του διαδικτύου αργότερα, αισιοδοξώντας ότι ο πιλότος που μας ανέθεσε η Ε.Ε. θα είναι επιτυχημένος.

Χριστόφορος Ρόμπος, Πρόεδρος της e-Trikala A.E.

Ο πρόεδρος της e-Trikala A.E. ανακοίνωσε την επιλογή της πόλης των Τρικάλων ως τον μεγάλο πιλότο του έργου, στη Λωζάνη προ 2 εβδομάδων, και ανάγνωσε την επιστολή που έστειλε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην εκδήλωση.

.