Αφράτα ψωμάκια με ζαχαρούχο γάλα – Το τέλειο σνακ για τα πιτσιρίκια μας

Αυτά τα ψωμάκια θα τα λατρέψουν όλοι, αλλά κυρίως οι μικροί μας φίλοι, αφού αυτή η συνταγή είναι το καλύτερο snack για τα παιδιά και το τέλειο κολατσιό για το σχολείο. Αν λατρεύετε περισσότερο τα αλμυρά σνακ, τότε δοκιμάστε αυτά τα αφράτα ψωμάκια με τυρί.

Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά βρίσκονται σε κάθε σπίτι

Υλικά συνταγής

  • 250 ml γάλα
  • 100 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 5 γρ. αλάτι

Για να αλείψουμε πριν το ψήσιμο

  • 1 αυγό και λίγο γάλα

Για το τέλος

  • 1 κ.σ. βούτυρο μαλακό
  • 50 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το ζαχαρούχο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αυγό.
  • Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Στο πάγκο της κουζίνας ρίχνουμε αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε αρκετά να γίνει μία μαλακή ζύμη και ελαστική.
  • Σε ένα μπολ αλείφουμε με λάδι και τοποθετούμε τη ζύμη. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου.
  • Μετά από 1 ώρα τη ζύμη την χωρίσουμε σε δύο κομμάτια. Ανοίγουμε ένα φύλλο χοντρό. Το τυλίγουμε σε ρολό το κάθε κομμάτι. Το κόβουμε σε φέτες και το τοποθετούμε σε φόρμα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου ακόμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε με ένα πινέλο τα ψωμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Όταν ψηθούν και πάρουν χρώμα καλό το αλείφουμε με ένα μείγμα με ζαχαρούχο γάλα και λίγο βούτυρο μαλακό για να μείνουν μαλακά.