Αφιερωμένη στα μικρά παιδιά η έναρξη της 31ης Πανθεσσαλικής Οδοντοστοματολογικής Συνόδου

Στο πλαίσιο της 31ης Πανθεσσαλικής Οδοντοστοματολογικής Συνόδου και δεδομένου ότι το  2024 έχει ανακηρυχτεί, από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία,  «Έτος Στοματικής Υγείας» ,ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, σε συνεργασία με την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  και το Δημοτικό Θέατρο, διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, μια όμορφη δράση για τα μικρά παιδιά.

Συγκεκριμένα οι μαθήτριες και μαθητές της Α’ και Β’ τάξης 4 δημοτικών σχολείων (1ο, 5ο, 28ο και 31ο) επισκέφτηκαν το χώρο και απόλαυσαν την ανάγνωση του παιδικού παραμυθιού «Η Νεραϊδοντούλα και τα δόντια μου». Χάρη στην πολύ όμορφη, γλαφυρή  και παραστατική ανάγνωση του παραμυθιού από την αγαπημένη  ηθοποιό και δασκάλα θεάτρου κ. Βίκη Ιακωβάκη τα παιδιά άντλησαν πλήθος πληροφοριών σχετικά με τη σημασία της στοματικής υγείας .

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν  κάθε απορία τους με τους οδοντιάτρους που παραβρίσκονταν στο χώρο οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε έναν καταιγισμό εντυπωσιακά έξυπνων και στοχευμένων ερωτήσεων. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν στα παιδιά είδη στοματικής υγιεινής τα οποία προσέφεραν εταιρείες του χώρου. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων , ανταποκρινόμενος στο θεσμικό ρόλο του ως θεματοφύλακας του αγαθού της υγείας σχεδιάζει και άλλες δράσεις ενημέρωσης και ενίσχυσης του πληθυσμού.