Αδέσποτα έστειλαν στο Νοσοκομείο δύο μαθητές στην Καρδίτσα

Tον φόβο και τον τρόμο βίωσαν χθες δύο μαθητές του 3ου Λυκείου Καρδίτσας από δύο διαδοχικές επιθέσεις αγέλης αδέσποτων σκυλιών με διαφορά τριών ωρών.. Οι δύο μαθητές κατέληξαν στο Νοσοκομείο με τραύματα στο μηρό και στις γάμπες για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο διευθυντής του σχολείου κ. Διαμαντής απευθύνει έκκληση στους αρμοδίους να επιληφθούν του θέματος καθώς οι επιθέσεις αδέσποτων έξω από το σχολείο είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο…

Όπως κατήγγειλε στο Ν.Α ο πατέρας του μαθητή της Β΄Λυκείου κ. Χρήστος Γκαβαλέκας, το παιδί του έζησε τον τρόμο από τα μεγαλώσωμ αδεσποτα σκυλιά…

Ο πρώτος μαθητής της Β΄Λυκείου δέχθηκε επίθεση από 10 μεγαλόσωμα σκυλιά, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί της Τετάρτης την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του, ενώ τον μαθητή γλίτωσαν οι καθηγητές από τα δόντια των σκύλων και πλέον νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Η δεύτερη επίθεση έγινε το μεσημέρι της ίδια ημέρας γύρω στις 12.00 με έναν ακόμη μαθητή να δέχεται επίθεση από ένα λυκόσκυλο και ένα μικρότερο σκυλί που τον δάγκωσαν στις γάμπες και των δύο ποδιών του…

Ανάστατοι είναι μαθητές, γονείς και καθηγητές του 3ου Λυκείου Καρδίτσας (κοντά στο υπό κατσκευή  κλειστό γυμναστήριο), μιας και μέσα σε μια ημέρα (Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου) δύο μαθητές του σχολείου δέχθηκαν επίθεση από αδέσποτα σκυλιά. Η πρώτη επίθεση έγινε το πρωί της Τετάρτης και συγκεκριμένα, νεαρός μαθητής της δευτέρας Λυκείου, την ώρα που προσέρχονταν για μάθημα στο 3ο Λύκειο, δέχθηκε σφοδρή επίθεση από 10 μεγαλόσωμα σκυλιά.

Ο μαθητής προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως ασπίδα το ποδήλατο του για να αποκρούσει την επίθεση, αλλά τα σκυλιά του κατάφεραν δαγκώματα σε διάφορα σημεία του ποδιού  του.

Από τις φωνές, κινητοποιήθηκε ο διευθυντής του σχολείου και άλλοι εκπαιδευτικοί που έσπευσαν να κυνηγήσουν τα σκυλιά και να σώσουν τον μαθητή από τα χειρότερα.

Ακολούθως, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πληροφορίες  από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι τα τραύματα είναι κυρίως στον μηρό, ενώ από το νοσοκομείο θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο όπου προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως αντιλυσσικά εμβόλια κ.λ.π.

Δεύτερη επίθεση σε μια μέρα

Ενώ τα πράγματα ηρέμησαν, με την αποχώρηση των μαθητών είχαμε και νέα επίθεση σε μαθητή του Λυκείου. Συγκεκριμένα, όταν ο μαθητής ξεκίνησε με το ποδήλατο να πάει στο σπίτι του, απέναντι ακριβώς από την είσοδο του σχολείου, του επιτέθηκαν δύο σκυλιά και τον έστειλαν στο νοσοκομείο με τραύματα στις γάμπες και των δύο ποδιών. Στο παιδί επιτέθηκε ένα λυκόσκυλο και ένα ακόμη μικρότερο σκυλί και μετά από παρέμβαση των καθηγητών με ξύλα, κατάφεραν να διώξουν τα σκυλιά και να σώσουν τον μαθητή από χειρότερα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η μητέρα του μαθητή και η οποία τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ βρέθηκε στο συμβάν και το θέαμα με τα ματωμένα πόδια του μαθητή που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστικά. Όλοι έχουμε παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο και θέλουμε να ξέρουμε ότι θα περπατάνε στο δρόμο με ασφάλεια…

Ο αντιδήμαρχος

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Νικόλαος Διαμαντής, μετά το πρώτο συμβάν έκανε παράπονα στον δήμο Καρδίτσας και στο σχολείο μετέβη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαντζιάρας που έγινε δέκτης των παραπόνων καθηγητών και μαθητών.

Το δεύτερο όμως συμβάν σε μια μέρα έχει προβληματίσει όλη την σχολική κοινότητα που πλέον ετοιμάζεται να διαμαρτυρηθεί δυναμικά προς τον δήμο Καρδίτσας μιας και πλέον τίθεται θέμα σωματικής ακεραιότητας των παιδιών.

Συχνές οι επιθέσεις…

Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι τόπος συνάθροισης πολλών αδέσποτων και πολύ συχνά θύμα τους πέφτουν όχι μόνο μαθητές, αλλά και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που θέλουν να πάνε στο κοντινό νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής για να ανάψουν ένα κερί σε προσφιλή τους πρόσωπα.

Παλαιότερα, Η ΑΛΗΘΕΙΑ δημοσίευσε καταγγελία άλλης κυρίας που ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει απροσπέλαστο από τους πολίτες που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που με το πάτημα ενός κουμπιού απωθούν τα τετράποδα. Οι συσκευές αυτές κοστίζουν από 30-50€ και δεν είναι εύκολο μια οικογένεια να προμηθευτεί συσκευές για όλη την οικογένεια, ενώ δεν είναι και πάντα αποτελεσματική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο δρόμο βρίσκεται ακόμη και το τρίτο Γυμνάσιο και οι μαθητές του αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

Αδέσποτα έστειλαν στο Νοσοκομείο δύο μαθητές στην Καρδίτσα

Αδέσποτα έστειλαν στο Νοσοκομείο δύο μαθητές στην Καρδίτσα

Πηγή : thessaliatv.gr