Αχλάδια βρασμένα σε γλυκό κρασί τυλιγμένα με σφολιάτα

Ο κύριος λόγος που βρίσκουμε αχλάδια σχεδόν όλο το χρόνο, είναι οι πολλές ποικιλίες και οι διαφορετικοί χρόνοι ωρίμανσης της καθεμιάς. Οι βιταμίνες τους πολλές και οι συνταγές ατελείωτες.

Τα υπέροχα αυτά φρούτα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους. Να τα απολαύσουμε τόσο σε σαλάτες όσο και σε διάφορες γλυκές παραλλαγές.

Θέλω να σας προτείνω, να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να φτιάξετε ένα εύκολο και αρωματικό επιδόρπιο που θα το λατρέψετε.

Υλικά

  • 8 αχλάδια αρκετά σφιχτά
  • 400 ml γλυκό κρασί (Άνθεμις)
  • 350 ml νερό
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κλωναράκι βανίλια σχισμένα κάθετα στη μέση
  • 6 κόκκοι από μαύρο πιπέρι
  • 1 γαρύφαλλο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φύλλο σφολιάτα (το κόβω σε λωρίδες ενός εκατοστού)

Διαδικασία

Καθαρίζω προσεχτικά τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και τους σπόρους, αφήνοντας το κοτσανάκι.

Σε μία κατσαρόλα, βάζω το νερό, ζάχαρη και τα μυρωδικά και την τοποθετώ στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση και αρχίσει να δένει, προσθέτω το κρασί και τα αχλάδια, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 30 λεπτά.

Αφαιρώ τα αχλάδια από το σιρόπι και τυλίγω το κάθε ένα με την σφολιάτα που έχω κόψει σε λωρίδες, τα αλείφω με λίγο γάλα και τα τοποθετώ σε ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνω για 20 λεπτά, στο φούρνο που έχω προθερμάνει, στους 180 βαθμούς κελσίου.

Σερβίρω με λίγο από το σιρόπι.

diatrofi.gr