84 έργα ενέταξε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 ο Καταβούτας

Το βάπτισμα του πυρός, με την πρώτη παρουσίαση του τεχνικού προγράμματοςτου 2022, πήρε ο Γιώργος Καταβούτας από την θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου εγκρίθηκα κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Καταβούτα το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκτέλεση 84 έργων, συνολικού προϋπολογισμού στα 22.198.927 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα 3 έργα που υλοποιούνται μέσα από άλλους φορείς και φτάνουν στα 53.808.877 ευρώ. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει η αναμονή για την απόφαση ένταξης άλλων 38.649.277 ευρώ σε προτάσεις συγκεκριμένες που ήδη έχουν υποβληθεί.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, η νέα χρονιά ξεκινά με την οδό Κονδύλη και συνεχίζεται με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, της πλατείας Εθνικής Αντίστασης. τις αναπλάσεις της παραποτάμιας ζώνης του Ληθαίου, της οδού Καρδίτσης, τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων, την δημιουργία κόμβου στην οδό Ελευθερίας και άλλων έργων. Υπάρχει παράλληλα η μέριμνα για πεζοδρόμια καθώς και η υλοποίηση ενός εκτεταμένουπρογράμματος οδοποιίας, έργων αλλαγής δικτύων της ΔΕΥΑΤ και του φυσικού αερίου και την αναμενόμενη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας. Παράλληλα το 2021 μας αφήνει πίσω του με 47 ολοκληρωμένα έργα στον Δήμο.