72ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ο Θαλής»

mauimatika

Το ερχόμενο Σάββατο 19 Νοεμβρίου διεξάγεται ο 72ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ο Θαλής». Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων. Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου στις 9 πμ.

Όσοι μαθητές προκριθούν θα λάβουν μέρος στη δεύτερη φάση που είναι «Ο Ευκλείδης» και θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2012. Στη συνέχεια οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 3 Μαρτίου 2012, προκειμένου να επιλεγεί η εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Τουρκία, Μάιος 2012), στην 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2012) και στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αργεντινή, Ιούλιος 2012).

Για τη διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού συστάθηκε υπεύθυνη Τοπική Επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπως και προβλέπεται από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας.

Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και η συμμετοχή των συναδέλφων μαθηματικών εθελοντική.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Παραρτήματος Ν. Τρικάλων