7 υποψήφιοι από 5.000 υπογραφές

Τους εφτά έφτασαν τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ (4.7.2024) οι υποψήφιοι για την προεδρική κούρσα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Μιλένα Αποστολάκη, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ «στη διαδικασία εκλογής προέδρου, για  την ανάδειξη υποψηφιοτήτων απαιτούνται υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή 5.000 υπογραφές του συνόλου των μελών (κάθε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή κάθε απλό μέλος υπογράφει για έναν μόνο υποψήφιο)».

Τα ίδια μέλη δεν μπορούν να υπογραφούν ταυτόχρονα για δύο υποψηφιότητες. Άλλοι θα κάνουν επίδειξη ισχύος συγκεντρώνοντας περισσότερες από τις απαιτούμενες υπογραφές και άλλοι πιθανόν να μην τα καταφέρουν και να μη φτάσουν στην πηγή να πιούν νερό. Όλες οι υποψηφιότητες θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Επιτροπή, στα μέσα Σεπτεμβρίου, τρεις εβδομάδες πριν στηθούν κάλπες στις 6 Οκτωβρίου.

Σε εκκρεμότητα παραμένει μία πιθανή υποψηφιότητα της πρώην υπουργού και Επιτρόπου Άννας Διαμαντοπούλου. Είναι διάφορες δημοσκοπήσεις σε εξέλιξη. Ερευνάται και το κατά πόσο η απομάκρυνση της από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά η θετικά με την έννοια ότι μπορεί να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, μεγαλύτερο από αυτό που έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ.