630.000 ευρώ για το δρόμο Τρικάλων – Καλαμπάκας

odos kalabakas trikalon

Στη βελτίωση των οδικών τμημάτων παραπλεύρως της εθνικής οδού Τρικάλων – Καλαμπάκας στην περιοχή του κόμβου της Θεόπετρας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 630.00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας τμήματα του οδικού δικτύου ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Το συγκεκριμένο έργο πέραν όλων των άλλων βοηθά και στην πρόσβαση στις ιδιοκτησίες παραπλεύρως της εθνικής οδού. Μέσα από τα οδικά έργα που υλοποιούμε, κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων, τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση δύο οδικών τμημάτων συνολικού μήκους 2 km στην περιοχή του κόμβου Θεόπετρας. Αναλυτικά πρόκειται για:
α) τμήμα μήκους 1500 m , όπου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες οδοστρωσίας (μία στρώση βάσης) , ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλειας. Από το τμήμα αυτό θα εξυπηρετηθούν κυρίως οι ιδιοκτησίες δυτικά της εθνικής οδού και κατάντι του κόμβου.
β) τμήμα μήκους 500 m ,όπου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλειας. Από το τμήμα αυτό θα εξυπηρετηθούν κυρίως οι ιδιοκτησίες δυτικά της εθνικής οδού και ανάντι του κόμβου.

Τη μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα έχει την επίβλεψη της κατασκευής του έργου.

.