Θεατρική παράσταση 4ου Πειραματικού λυκείου Τρικάλων

 

Τα Τρίκαλα στον πυρετό του Fame: The musical !

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18/06/2024 η μουσικοχορευτική παράσταση Fame: The musical από τους ομίλους «Θεατρικό Εργαστήρι» και «Κινηματοθέατρο» του 4ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κα Πουλιάνα Λουίζα ΠΕ 06 (Αγγλικής) και τον κο Παπαδημητρίου Αθανάσιο ΠΕ02 (Φιλόλογο) αντίστοιχα,  με τη στήριξη του Διευθυντή του σχολείου, κ.  Κουφογιάννη Ευθυμίου και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η μουσικοχορευτική παράσταση, εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία του 1980 “Fame” σε σκηνοθεσία Alan Parker, ακολουθεί τις ζωές, τις φιλοδοξίες, τους έρωτες, και τους στόχους των σπουδαστών της  Σχολής Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης, όσο αυτοί αγωνίζονται να τα καταφέρουν στον δύσκολο χώρο της βιομηχανίας του θεάματος. 

Φυσικά, τίποτε δεν είναι εύκολο, ο δρόμος για τη δόξα απαιτεί κόπο, θυσίες και προσπάθειες! Όμως, οι νεαροί σπουδαστές  δεν το βάζουν κάτω και κυνηγούν τα όνειρά τους, όπως συμβαίνει και σήμερα! Οι μαθητές και μαθήτριες των Ομίλων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ενθουσίασαν το κοινό με τις υποκριτικές και μουσικοχορευτικές ικανότητές τους, σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, που σήμανε το τέλος μιας ιδιαίτερα παραγωγικής χρονιάς σε θεατρικά δρώμενα και διακρίσεις από το 4ο Πειραματικό Λύκειο.

Το ένθερμο χειροκρότημα προκάλεσε τη χαρά και την ικανοποίηση των εφήβων – συντελεστών της παράστασης στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ερμηνεία και τις προσπάθειές τους.  Την παράσταση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους η Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Αγγλικής κα Γεωργία-Κωνσταντία Καραγιάννη, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών του νομού Τρικάλων και παιδαγωγικά υπεύθυνος του 4ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» κος Θεοχάρης Δημήτριος, η πρόεδρος του Ε.Π.Ε.Σ., καθηγήτρια του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Μπονώτη Φάνη, η Διευθύντρια του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων κα Κουράκου Γεωργία, καθώς και εκπρόσωποι βουλευτών και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.