500.000€ για τη γέφυρα Γκολφαρίου

agorastos_mixalakis

 

 

 

 

Τη σύμβαση για την κατασκευή της νέας γέφυρας Γκολφαρίου στον Αχελώο προϋπολογισμού 500.000 υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέας γέφυρας, επί του Αχελώου ποταμού, επί της οδού που συνδέει το Γκολφάρι Μυροφύλλου με την Εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας, στην θέση, υπάρχουσας γέφυρας, η οποία έχει υποστεί μερική κατάρρευση, από την πλημμύρα του Νοεμβρίου του 2010.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό αποκαθιστούμε την κυκλοφορία σε ένα δύσκολο σημείο το οποίο λόγω των πλημμηρικών φαινομένων είχε διακοπεί, από την κατάπτωση της υφιστάμενης γέφυρας. Με την ολοκλήρωση του έργου αποκαθίσταται η κυκλοφοριακή σύνδεση που διακόπηκε και δίνεται λύση στην ταλαιπωρία των κατοίκων οι οποίοι αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να μεταβούν στον προορισμό τους. Παράλληλα με το έργο αυτό στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία».

Αναλυτικότερα από την υφιστάμενη γέφυρα αυτή θα διατηρηθούν και θα χρησιμοποιηθούν τα δύο ακρόβαθρα, τα οποία ελέγθηκαν και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, ενώ όλα τα υπόλοιπα εναπομείναντα τμήματά της θα καθαιρεθούν και απομακρυνθούν, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος κατασκευής της νέας γέφυρας. Η γέφυρα θα έχει μήκος 85,00μ, πλάτος 3,60 μ, και θα αποτελείται από τέσσερα ευθύγραμμα ανοίγματα που θα στηρίζονται στα 2 υφιστάμενα ακρόβαθρα  καθώς  και  σε τρία νέα μεσόβαθρα.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους ΚΑΠ της Π.Ε. Τρικάλων και το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης είναι 424.999,99 (με ΦΠΑ). Μειοδότης αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό η εργοληπτική επιχείρηση «Γραμματικούλης Ανδρέας».