Συνεχίζουμε τις δράσεις στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων«Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2021 ενημερώσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας για την ΚΑΡ.Π.Α. Αλλά τι εννοούμε με τον όρο ΚΑΡ.Π.Α. ;
Μετον όροκαρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, γνωστή και ως καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ή ενσυντομία ΚΑΡ.Π.Α., εννοούμετηχορήγησηθωρακικώνσυμπιέσεωνκαι αναπνοώνδιάσωσηςσε ένα θύμα που έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει.Ηκ. ΕλένηΠολύζου αφιέρωσεεθελοντικά δύο ώρες-και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει καθώς η ίδια πιστεύει στον εθελοντισμό και στηρίζει τις εθελοντικές δράσεις-για να μαςμυήσειστηνΚΑΡ.Π.Α. μεπολύ αναλυτική και περιγραφική μέθοδο.
Οι συμμετέχοντεςμαθητές / συμμετέχουσες μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν το τμήμα τους παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, έκαναν ερωτήσεις, έλυσαν τυχόν απορίες και επανέλαβαν όσα έμαθαν.Ευχόμαστελοιπόννα μηνσυμβεί ποτέ, αλλά ανσυμβεί όσοι/ες παρακολούθησαν την κ. Ελένη Πολύζου, η οποία είναι απαράμιλλη στις επικοινωνιακές δεξιότητες, διακρίνεται για τη βαθιά γνώση του αντικειμένου (ΚΑΡ.Π.Α.), έχει άριστη μεταδοτικότητά, καθαρή φωνή, διαχειρίστηκε τον χρόνο άριστα ώστε μέσα σε δυο διδακτικές ώρες έκανε τους μαθητές και τις μαθήτριες να αισθανθούν ότι είναι έτοιμοι/ες να εφαρμόσουντιςγνώσειςτους.
Τα θεμέλια μπήκαν. Το επόμενο βήμα είναι να εκπαιδεύσουμε μια ομάδα που θα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προσφέρει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Καθηγητές και μαθητές /μαθήτριες αφού εκπαιδευτούν και θα είναι πια πιστοποιημένοι θα προσφέρουν τη βοήθειά τους εάν και όπου χρειαστεί.
Ελένη σε ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε να περάσεις όμορφες οικογενειακές στιγμές καθώς η πανδημία σας έχει εξαντλήσει. Καλές Γιορτές από τη σχολική κοινότητα του 4ουΠειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων«Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».
Η Διευθύντρια του Λυκείου
Μαριάννα Αποστόλου