«O Σκρουτζ και τα πνεύματα των εορτών» στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Η παιδική σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει φέτος την πιο επίκαιρη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ βασισμένη πάνω στο γνωστό έργο του ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΙΚΕΝΣ (Μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία)

«O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ»

Σκηνοθεσία & Θεατρική Διασκευή: ΚΕΛΛΥ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» έχει ξεχωριστή θέση στη βιβλιογραφία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Άλλωστε ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών.
ΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΙ & ΜΕΓΑΛΟΙ; Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που προσλαμβάνουν τα παιδιά από την ιστορία του άπληστου ΣΚΡΟΥΤΖ ο οποίος, μετά την παρέμβαση των τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σε άνθρωπο καλοσυνάτο που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με τους συνανθρώπους του. Ειδικά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε για να επιβιώσουμε, το μήνυμα του σπουδαίου Ντίκενς μοιάζει πιο επιτακτικό και απαραίτητο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Χριστούγεννα 1843, ο ΕΜΠΕΝΙΖΕΡ ΣΚΡΟΥΤΖ είναι ένας τσιγκούνης, φιλάργυρος γερό-τοκογλύφος, που μισεί τα Χριστούγεννα και τις γιορτές και όλα αυτά τα οποία αντιπροσωπεύουν.

Το βράδυ της παραμονής ο ΣΚΡΟΥΤΖ δέχεται μία απρόσκλητη επίσκεψη από ένα πνεύμα, του πρώην συνεργάτη του ΤΖΕΙΚΟΜΠ ΜΑΡΛΕΙ τσιγκούνη και μίζερου όπως ο ΣΚΡΟΥΤΖ.

Εκείνος τον προειδοποιεί πως αν δεν αλλάξει τρόπο σκέψης βλέποντας τα πράγματα πιο ευχάριστα με διαφορετικό μάτι θα καταλήξει , όπως εκείνος καταδικασμένος στο αιώνιο μαρτύριο.

Το ίδιο βράδυ ακόμα τρία πνεύματα θα επισκεφθούν τον γκρινιάρη και εγωιστή ΣΚΡΟΥΤΖ εκείνα των προηγούμενων, των τωρινών και των μελλοντικών Χριστουγέννων, υποδεικνύοντας τα λάθη του.

Μετά την εμπειρία αυτή, η ημέρα των Χριστουγέννων ξημερώνει βρίσκοντας έναν διαφορετικό ΣΚΡΟΥΤΖ…
Τα Πνεύματα των Χριστουγέννων θα ταξιδέψουν την παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ώρες παράστασης

5:30 μ.μ & 7:30 μ.μ

Τιμή εισιτηρίου : Προπώληση 9€, Ταμείο 10€

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Προπώληση στο βιβλιοπωλείο “ΠΑΝΟΥΡΙΑ” και στο viva.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν επαγγελματίες και καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΐΔΗΣ στο ρόλο του Ήρωα ΣΚΡΟΥΤΖ η αγαπημένη σε όλους ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΗΓΟΥ σε έναν χαρακτηριστικό ρόλο μαζί τους ταλαντούχοι ηθοποιοί που παίζουν τραγουδούν και χορεύουν: η ΕΦΗ ΚΙΟΥΚΗ, ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗΣ και ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΥΛΟΣ

Η μουσική που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους είναι του ΖΑΚ ΙΑΚΩΒΙΔΗ, ο θίασος χορεύει πάνω στα βήματα της ΑΝΝΑΣ ΜΑΓΚΟΥ, τον θίασο επιμελήθηκε ενδυματολογικά η πολύ έμπειρη ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ ,ενώ το εντυπωσιακό σκηνικό που μας ταξιδεύει στη Βικτωριανή Αγγλία στα μέσα του 19ου αιώνα κατασκεύασε ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ και ζωγράφισε η καταξιωμένη σκηνογράφος ΕΛΕΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ.