3ωρη στάση εργασίας εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Σε 3ωρη στάση εργασίας, προχωρούν την Πέμπτη 4 Ιουνίου (7π.μ-10π.μ) οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος 4.000 του ΟΑΕΔ που απασχολούνται στα Νοσοκομεία.

Με σχετική ανακοίνωση, “οι εργαζόμενοι αυτοί, εργάζονται αδιάλειπτα επί τέσσερα (4) συνεχή έτη, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ, πρωτοστατώντας και στην πανδημία Covid 19, η οποία παραμένει διαρκής απειλή. πιστεύουμε πως επιβάλλεται η μονιμοποίηση τους, καθώς έχουν ήδη αποκτήσει πολυετή εμπειρία στον χώρο της υγείας και αποτελούν πλέον εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ είναι γνωστό πως στο ΕΣΥ υπάρχουν τριάντα χιλιάδες (30000) κενές θέσεις εργασίας.

Το ήδη αποδυναμωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν έχει την ευχέρεια να απωλέσει τις υπηρεσίες έμπειρων νοσηλευτών. Πιστεύουμε πως είναι ανούσιο, να εκπαιδεύεται προσωπικό και να απολύεται στην πιο παραγωγική του ώρα.

Όλοι εμείς προσληφθήκαμε, όχι με κομματικά κριτήρια αλλά μέσω των αδιάβλητων διαδικασιών και την εποπτεία του ΑΣΕΠ και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την κοινωνία μας και την πατρίδα μας, στη μάχη κατά της πανδημίας του Covid19, με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια.

Πάγια θέση μας αποτελεί η απαίτηση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθώς και του επικουρικού προσωπικού, όλων των κλάδων, που υπηρετεί στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στον κρίσιμο τομέα της υγείας”.