3ο Βραβείο για το Μουσικό σχολείο Τρικάλων

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες από τα σύνολα παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας για το 3ο βραβείο που απέσπασαν για την ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «Σκασιαρχείο». Οι  μαθητές συμμετείχαν στο 10ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στη Λάρισαανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Η ταινία στηρίχτηκε σε μια ιδέα της καθηγήτριας της παραδοσιακής ορχήστρας της κ. Σοφίας Χαλιάσα και διαπραγματεύεται τα γεγονότα μιας ημέρας σκασιαρχείου των μικρών μαθητών από τα μαθήματά τους και διακρίθηκε ανάμεσα σε 32 σχολεία. Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι τόσο για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όσο και για το βραβείο των μαθητών μας. Θεωρούμε ότι η προσπάθειά τους προβάλλει την αγάπη τους  για την παραδοσιακή μουσική,  αλλά και τις ικανότητές τους σε αυτή.

Στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες των μαθητών μας και ευχόμαστε να βρουν μιμητές. Συγχαρητήρια αξίζουν στις καθηγήτριες που ενέπνευσαν τους μαθητές και εργάστηκαν μαζί τους στην κ. Σοφία Χαλιάσα, καθηγήτρια της παραδοσιακής ορχήστρας,στην κ. Μαρία Κοσβύρα και στην κ. Δήμητρα Κοσβύρα, καθηγήτριες της παραδοσιακής χορωδίας. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη βραβευμένη ταινία στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=Bto1rSQS5n8

Η διευθύντρια του σχολείου,  Βασιλική Λύτρα