3ο Γυμνάσιο Τρικάλων αποχαιρετισμός αποφοίτων

1-DSC05149
Αποχαιρετισμός στο Γυμνάσιο με τη σοφή ρήση του Πλάτωνα: «απ’ όλα όσα διαθέτουμε, η παιδεία είναι το μόνο αθάνατο και θείο».
Αγαπητή κα διευθύντρια, αγαπητοί καθηγητές, συμμαθητές και φίλοι!

Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι οι τελειόφοιτοι του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων για να γιορτάσουμε την αποφοίτησή μας από το σχολειό, αφού προηγούμενος γράψαμε και τo τελευταίo μάθημα των εξετάσεων. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα μας αποχαιρετήσει και αυτός δίνοντάς μας ένα αναμνηστικό δώρο που θα μας συνοδεύει για το επερχόμενο καλοκαίρι, έχοντας αποτυπωμένη πάνω του τη σοφή ρήση του Πλάτωνα: «απ’ όλα όσα διαθέτουμε, η παιδεία είναι το μόνο αθάνατο και θείο».

Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε να εκφωνήσουμε τον αποχαιρετιστήριο αυτό λόγο, αφού θα μας δινόταν η ευκαιρία να θυμηθούμε και πάλι τις αξέχαστες στιγμές που περάσαμε τα τρία τελευταία χρόνια σε αυτό εδώ το σχολείο και τα συναισθήματα που νιώσαμε.

Στην αρχή αυτού του ταξιδιού μας στο γυμνάσιο τα συναισθήματα μας ήταν ανάμεικτα. Από την μια πλευρά χαιρόμασταν που αφήσαμε επιτέλους το δημοτικό πίσω μας και θεωρούσαμε ότι μεγαλώσαμε, από την άλλη νιώθαμε αμηχανία μπροστά στους νέους μας καθηγητές και το άγνωστο ως τότε περιβάλλον. Σύντομα όμως προσαρμοστήκαμε στην νέα καθημερινότητα και τις απαιτήσεις της.
Η φετινή σχολική χρονιά αποτελεί το τέλος μιας πορείας. Φέτος ολοκληρώνεται για εμάς ένας κύκλος. Ένας κύκλος που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Διανύσαμε μια συναρπαστική διαδρομή. Σε αυτά τα τρία χρόνια λοιπόν μοιραστήκαμε αγωνίες και ελπίδες, όνειρα, στόχους, εμπειρίες και αναπτύξαμε ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς. Φέτος επιβραβεύονται οι κόποι και οι προσπάθειες των γυμνασιακών σχολικών μας χρόνων. Αφήνουμε ένα χώρο οικείο, ένα χώρο που φιλοξένησε και υποστήριξε ένα μέρος του ταξιδιού μας προς της ενηλικίωση. Ένα χώρο, όπου είχαμε την ευκαιρία να πλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να αποκτήσουμε εφόδια για το μέλλον, να δημιουργήσουμε φιλίες, πολλές από τις οποίες θα κρατήσουν μια ζωή, να θωρακιστούμε με ηθικές αξίες, να χτίσουμε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Αυτά τα τρία χρόνια θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό μας γιατί αποτέλεσαν σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Όμως το ταξίδι μας δεν τελειώνει εδώ. Η αποφοίτηση από το γυμνάσιο είναι απλώς ένας σταθμός. Τον Σεπτέμβριο, πηγαίνοντας στο λύκειο θα γνωρίσουμε ένα καινούριο πάλι περιβάλλον στο όποιο άλλοι θα προσαρμοστούν γρήγορα και άλλοι με αργότερο ρυθμό. Όμως όλοι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά έχοντας εφόδια τα όσα μας πρόσφερε το γυμνάσιο. Πρέπει να φροντίσουμε να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να αναπτύξουμε περισσότερο τις δεξιότητες και τα ταλέντα μας.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους καθηγητές μας που στάθηκαν δίπλα μας και μας καθοδήγησαν στην πορεία μας στο γυμνάσιο.

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων:
Κόκκα Ευαγγελίνα
Παράσχη Δήμητρα
Σδόγκος Ηλίας

.