35 κρούσματα κορονοϊού έβγαλαν τα Rapid Tests την Τετάρτη στην Καρδίτσα

Ολοκληρώθηκαν γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη (25/11), στο χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης (Καρδιτσομάγουλα), οι δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID 19 (Rapid Tests) στο πλαίσιο της δράσης «Drive through testing» για την επιδημιολογική ανίχνευση του νέοο κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρώτο «Drive through Rapid testings» της Καρδίτσας, πάρθηκαν συνολικά 370 δείγματα, από τα οποία τα 30 είχαν βγει θετικά, ποσοστό που κυμαίνονταν στο 8,1%.

Όπως τονίζεται από τους διοργανωτές, τα δωρεάν Rapid Tests θα επαναλαμβάνονται στην Καρδίτσα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας τουλάχιστον αν μία εβδομάδα, προκειμένου να παρακολουθείται το επιδημιολογικό φορτίο σε τοπικό επίπεδο. Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη δράση έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη στους Σοφάδες.

Να σημειωθεί ότι τον χώρο των δειγματοληψιών επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πρόνοιας κ. Νίκος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο αντιδήμαρχος κ. Αριστοτέλης Σπάνιας.

Πηγή: karditsalive.net