3.950 άμεσες προσλήψεις σε Αστυνομία – Νοσοκομεία

Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση μετά από εντολή του πρωθυπουργού

Μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα πριν τις εκλογές να υποστήριζε ότι μια κυβέρνηση με Μητσοτάκη πρωθυπουργό θα απέλυε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, η πραγματικότητα όμως αποδεικνύεται τελείως διαφορετική. Μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου, η κυβέρνηση με εντολή του νέου πρωθυπουργού αποφάσισε να προχωρήσει σε 3.950 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας και στην αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:

  • Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.
  • Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα – και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους – 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετείχαν οι υπουργοί κ. Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Θ. Σκυλακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση πλήρωση κενών στους τομείς της Υγείας και της ασφάλειας – ιδίως στην αστυνομία- ήταν από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι ήδη στον τομέα της ασφάλειας, ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει προχωρήσει σε αλλαγές στην αστυνομία, αποσπώντας αστυνομικούς από τη φύλαξη πρώην υπουργών και βουλευτών ώστε να επιστρέψουν σε μάχιμες υπηρεσίες.

Παράλληλα, σήμερα, Πέμπτη, έκαναν πρεμιέρα στους δρόμους της Αθήνας οι ομάδες αστυνομικών κομάντος που θα κινούνται στην πόλη με κλειστά φορτηγάκια. Αρχικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, θα είναι στάσιμοι σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά ως επί το πλείστον, με μεγάλη προσέλευση και κίνηση κόσμου.

Η ομάδα είναι δομημένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα όπως έχουν σχεδιαστεί και σε άλλες ευρωωπαϊκές πρωτεύουσες μετά από τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο πρώτος εβδομαδιαίος απολογισμός της νέας κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ, έναν μίνι απολογισμό των πρώτων αποφάσεων που έλαβε η κυβέρνηση του σχετικά με τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, κάνει ο πρωθυπουργός με βίντεο που ανάρτησε στο facebook.

Στο βίντεο, που έχει διάρκεια 34 δευτερόλεπτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει: «Προχωρήσαμε χωρίς καμία καθυστέρηση στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια και στη δημιουργία μιας πιο λειτουργικής και λιγότερο δαπανηρής δομής. Γιατί πιστεύουμε πως το κράτος πρέπει πρωτίστως να μπορεί να υπηρετεί με αποτελεσματικότητα τους πολίτες».

Δείτε το βίντεο:

fimotro.gr