2η στην Ελλάδα η Ειρήνη Τσίγκα από τα Τρίκαλα

kids

 

 

Το Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, διοργανώθηκε στα γραφεία της Microsoft Ελλάδος, στο Μαρούσι, ο Τελικός του 11  Πανελληνίου Πρωταθλήματος Microsoft Office. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Microsoft Office, που διοργανώνεται από τη Certiport, το μεγαλύτερο Φορέα Πιστοποίησης στον κόσμο σε ψηφιακές δεξιότητες, με 12.000 εξεταστικά κέντρα και πάνω από 7.000.000 εξετάσεις.

Η διοργάνωση του Τελικού, όπου συμμετείχαν οι 100 υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία στην πιστοποίηση Microsoft Office Specialist από όλη την Ελλάδα, τελέστηκε υπό την αιγίδα της Microsoft, η οποία προσέφερε πλούσια δώρα στους νικητές, της Infotest και της ACTA.

Τα Technokids Technoplus Τρικάλων συμμετείχαν για 5η  χρονιά στο διαγωνισμό δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Νικητές στον τοπικό διαγωνισμό στο Excel 2007 ανακηρύχθηκαν οι μαθητές Στέλλα Μπαρέκα του Ανδρέα, και στο Word2007 η Βίβιαν Βενέτη του Ευαγγέλου, η Μαρία Λιάκου του Παναγιώτη, η βασιλική Πατσιούρα του Δημητρίου η Ειρήνη Τσίγκα του Ευθυμίου, η Σμαράγδα Ντάσκα του Δημητρίου, η Αναστασία Παπαϊωάννου του Αλεξάνδρου και ο Πασχάλης Γεραγόρης του Κων/νου οι  οποίοι διαγωνίσθηκαν  στην Αθήνα για μια θέση στην Ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο Las Vegas των ΗΠΑ.

Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν υψηλότατο. Οι βαθμολογίες άριστες. Η ανάδειξη των νικητών κρίθηκε κυριολεκτικά στα δευτερόλεπτα, αφού στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν οι παρακάτω διαγωνιζόμενοι:

Microsoft Word

Microsoft Excel

Μουλακάκη Αγάπη

(Technoplus Ηρακλείου)

Κόσσυβας Μιχαήλ

(Safe PC Education)

Τσίγκα Ειρήνη

(Technoplus Τρικάλων)

Ζαχαριάδης Άγγελος

(Technoplus Αγ. Παρασκευής)

Κώνστα Αύρα

(Technoplus Σπάρτης)

Λυράκης Νικόλαος

(Knowledge Dynamics-Ελληνική Παιδεία)

Καραπαναγιώτη Χρυσούλα

(Knowledge Dynamics-Ελληνική Παιδεία)

Φιαμέγκος Χρήστος

(Knowledge Dynamics-Ελληνική Παιδεία)

Κομίλης Ευάγγελος

(Knowledge Dynamics-Ελληνική Παιδεία)

 

Η Ειρήνη Τσίγκα του Ευθυμίου από τα Technokids Τρικάλων κατέλαβε τη 2η θέση με ΑΡΙΣΤΑ (1000) και σε χρόνο 14 λεπτά, η οποία είναι και επιλαχούσα να μεταβεί στο Las Vegas σε περίπτωση κολλήματος με τη μαθήτρια που ήρθε πρώτη.

Πανελλήνιοι  Πρωταθλήματος και εκπρόσωποι της Ελλάδος στον Παγκόσμιο Τελικό που θα διεξαχθεί από τις  29 Ιουλίου έως την  1 Αυγούστου 2012 στο Las Vegas των Η.Π.Α. αναδείχθηκαν η Μουλακάκη Αγάπη για το Microsoft Word και ο Κόσσυβας Μιχαήλ για το Microsoft Excel στους οποίους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.

Στην  εκδήλωση που ακολούθησε για τη βράβευση των νικητών, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Ιωάννης Ανδρονικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ACTA A.E και μίλησαν ο κ. Αλέξης Χατζόπουλος, Πρόεδρος της Infotest και η κα. Έλενα Ζαγλαρίδου, υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος Συνεργάτες στη Μάθηση της Microsoft Hellas, οι οποίοι, αφού συνεχάρησαν όλους τους συμμετέχοντες, τόνισαν τη σημασία της κατοχής διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιητικών, καθώς και το πόσο σημαντική ήταν η συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Microsoft Office.

Στο τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση με πλούσια δώρα και μοιράστηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.