2η ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDSN)

Το πόσο κοντά βρισκόμαστε στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και στην Ατζέντα 2030 για την βιώσιμη ανάπτυξη, εξετάζεται στον διαδικτυακό διάλογο με τον οποίο ανοίγει τις εργασίες του το 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης- Regional Growth Conference.

Η διαδικτυακή συνάντηση ακαδημαϊκών και πολιτικών αποκτά ειδικό βάρος για όλες τις περιφέρειες καθώς για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί η 2η ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDSN), τα αποτελέσματα της οποίας θα καταδείξουν ποιες είναι οι αναγκαίες πολιτικές για την επίτευξη των στόχων -17 στο σύνολο- βιωσιμότητας και αειφορίας που έχουν τεθεί απ’ τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ομιλητές μεταξύ άλλων οι: Τζέφρι Σακς. καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ και προέδρου του Παγκόσμιου Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDSN), η δρ. Φοίβη Κουντούρη (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ο δρ. Λεονάρντο Μπετσέτι (Πανεπιστήμιο Ρώμης) και ο δρ. Θεόδωρος Ζαχαριάδης (Ινστιτούτο Κύπρου).

Στη συζήτηση παρεμβαίνουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Ισπανίας, Τερέζα Ριμπέρα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Χρήστος Δήμας. Επίσης, οι Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη (Ελλάδα), Ούντο Μπούλμαν (Γερμανία) και Πέτρος Κόκκαλης (Ελλάδα)