25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος

Η έκπληξη των Ζαχαροπλαστών των Τρικάλων για τους συνέδρους του Πανελλήνιου Συνεδρίου. Το “Πλήρωμα 94″ από την Πάτρα έδωσε… καρναβαλικό χρώμα στο τριήμερο.

Μια πρωτοτυπία επιφύλασσε το 25ο Συνέδριο Ζαχαροπλαστών, που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στα Τρίκαλα, για όλους τους συνέδρους και ειδικότερα για τις/τους συνοδούς τους. Με πρωτοβουλία των διοργανωτών, κατόπιν πρότασης του Προέδρου του Τοπικού Συλλόγου Αντώνη Καραλή, τις μέρες του Συνεδρίου βρέθηκε στα Τρίκαλα μια εικοσαμελής αντιπροσωπεία από το Πατρινό Καρναβάλι, η οποία ανέλαβε τη διοργάνωση όλων των παράλληλων δράσεων.

Η εμπειρία, η διάθεση, η θετική ενέργεια και κυρίως το κέφι των Πατρινών έδωσαν άλλη πνοή στο Συνέδριο. Μεταξύ άλλων ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν διαδραστικές εκδηλώσεις για παιδιά, υπηρεσίες υποστήριξης του συνεδρίου, εναλλακτικές ξεναγήσεις στην πόλη και στα πέριξ, παιχνίδια με ερωτήσεις και γρίφους σχετικά με τη ζαχαροπλαστική και με τα Τρίκαλα καθώς και την ψυχαγωγία των συμμετεχόντων με χορούς που προσφέρονταν για συμμετοχή. Πρόκειται για το ιστορικό “Πλήρωμα 94” που συμμετέχει στο Πατρινό Καρναβάλι από το 1987, το οποίο εδώ και δύο δεκαετίες διοργανώνει ανά την Ελλάδα (και στο εξωτερικό) παιχνίδια πλοήγησης, διαδραστικές δραστηριότητες και (έναν ολοδικό του θεσμό υπό τον τίτλο) “Καρναβαλοτάξιδα”. Είναι αλήθεια πως η παρουσία των Πατρινών έδωσε μια ευχάριστη νότα στο συνέδριο, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους συμμετέχοντες. Τα αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από τα “παιχνίδια προαυλίου” στο Μύλο Ματσόπουλου το απόγευμα της Πέμπτης, τις εκδρομές -μετά παιχνιδιού- του Σαββατοκύριακου σε Μετέωρα, Καλαμπάκα, Πύλη και Νεραϊδοχώρι, την επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την τελετή λήξης του Συνεδρίου.

Μέλος του Πληρώματος 94 και η Ελένη Κίτσιου, η τρικαλινής καταγωγής παρουσιάστρια του Συνεδρίου, που κατά γενική ομολογία επιτέλεσε το ρόλο της με επαγγελματισμό. Με την πολύχρονη εμπειρία της στην παρουσίαση εκδηλώσεων και με τη δυνατότητα διαχείρισης των ομιλητών και του διαθέσιμου χρόνου συνέβαλε καθοριστικά στην αρμονική ροή και στην επιτυχία τόσο των εργασιών το Σάββατο το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο, όσο και των βραβεύσεων στη βραδινή εκδήλωση στο “Αετών Μέλαθρον”.