25η Μαρτίου- Όλοι οι Έλληνες να υψώσουμε την Ελληνική Σημαία παντού!

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, γεμίζει όλους μας με συγκίνηση και περηφάνεια. Υποκλινόμαστε μπροστά στις θυσίες και τα αίματα των ηρώων, πού έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδας. Ασπαζόμαστε τον τόπο πού φυλάσσει τα ιερά κόκκαλα των μαρτύρων προγόνων μας, πού άφησαν σπίτια, γυναίκες και παιδιά και πολέμησαν για την ένδοξη, Ορθόδοξη και λεβεντογέννα πατρίδα μας.

Όσοι Έλληνες προσέλθετε, φωνάζει ἡ Ελλάς και πάλι, για να τιμήσετε τούς λεοντόκαρδους και γίγαντες στην ψυχή, πού όρθωσαν το ανάστημα τους.

Όσοι Έλληνες υψώσατε την Ελληνική Σημαία με περηφάνεια, συγκίνηση και δέος, για να χαιρετίσετε την ελευθερία, όπως πρόβαλε ολοφώτεινη μέσα από τα χαρακώματα, τίς φλόγες τῆς μάχης, την ολόρθη και αγέρωχη ψυχή, τίς θυσίες και τα αίματα των πατέρων μας.

Όσοι Έλληνες υψώσατε στα σπίτια σας, στα καταστήματά σας, παντού  την ένδοξη Ελληνική Σημαία.

Τα χρώματά της, το γαλάζιο καιτο λευκό, συμβολίζουν το γαλάζιο τῆς θάλασσάς μας και το λευκό τού αφρούτων κυμάτων της, την ελπίδα, την αισιοδοξία, την καθαρότητα και λαμπρότητα τῆς ψυχής μας και του πνευματικού μας ορίζοντα.

Οι οριζόντιες λωρίδες της είναι τόσες (9), όσεςκαι οι συλλαβές του ιερού και εγερτήριου σαλπίσματος τῆς Ελληνικής Επανάστασης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η΄ ΘΑΝΑΤΟΣ».

Ὁ Σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση τουΈλληνα στην αγία και αμώμητη Ορθόδοξη πίστη και τη μεγάλη και αδιαμφισβήτητη συμβολή τῆς Ορθοδόξου Εκκλησίας μας στους αγώνες για την ελευθερία τῆς Πατρίδας μας.

Κρατώντας αυτήτην  Σημαία οιΈλληνες αγωνίστηκαν με πείσμα, προασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια τῆς φυλής μας.

Κρατώντας αυτή την Σημαία άφησαν την τελευταία τους πνοή για την τιμή και την ελευθερία.

Τυλιγμένοι με αυτή την Σημαία έφυγαν και φεύγουν οι ήρωες και μάρτυρες αυτού του τόπου.

Τιμήστε τους υψώνοντας την Σημαία για μια ακόμα φορά, την ημέρα τῆς 25ης Mαρτίου, παντού. Να πλημμυρίσουν τα μπαλκόνια, τα καταστήματα, οι δρόμοι, τα πάντα, μετα χρώματα τῆς γαλανόλευκης.

Κρατήστε στην καρδιά σας και στα χέρια σας το ιερό σύμβολο τῆς τιμής, τῆς λευτεριάς και τῆς δόξας τῆς Ελλάδος.