2,3 εκ. ευρώ για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων

ther_agorastos

 

 

Τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

Στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων βρέθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, υπέγραψε την σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που το είχε ανάγκη η περιοχή και έχει σαν στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης. Είναι προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ και αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα σε ένα χρόνο, καθώς ο εργολάβος εγκαθίσταται άμεσα και ξεκινά τις εργασίες. Παράλληλα το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς στηρίζει θέσεις και διαχέει κοινοτικά κονδύλια στην τοπική αγορά. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια συνεχίζουμε το έργο μας, εντάσσουμε νέα έργα στο ΕΣΠΑ και τα υλοποιούμε, έργα ώριμα και χρήσιμα τα οποία έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων κ. Νίκος Ευθυμιάδης, δήλωσε πως «Είναι μια ιστορική ημέρα για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη, τις υπηρεσίες τοπικές, περιφερειακές και κεντρικές. Με αυτό το έργο, για τις επόμενες δεκαετίες, το θεραπευτήριο λύνει βασικά προβλήματα υποδομής και λειτουργικότητας. Παλέψαμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και πλέον δίνεται διέξοδος σε όλους τους Θεσσαλούς πολίτες να μπορούν να έρχονται εδώ που παρέχουμε πολύ υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, σε ένα θεραπευτήριο καύχημα για όλη την Θεσσαλία».

ther_agor

Το έργο περιλαμβάνει τον  εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του κτιρίου του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, επιφάνειας 4.700 m2, και δυναμικότητας 100 κλινών. Το κτίριο είναι ισόγειο, αποτελούμενο από το κεντρικό τμήμα και τέσσερις πτέρυγες. Το κεντρικό του τμήμα περιλαμβάνει την είσοδο με αναμονή, τους χώρους διοίκησης καθώς και τους χώρους δραστηριοτήτων των ασθενών (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια απασχόλησης). Περιλαμβάνει επίσης χώρους εξυπηρέτησης (μαγειρεία, αποθήκες) όπως και τους χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από τις τέσσερις πτέρυγες, όπου περιλαμβάνονται τα δωμάτια των ασθενών με τους χώρους υγιεινής.

Ο εκσυγχρονισμός  των εγκαταστάσεων αφορά κυρίως σε λειτουργικές παρεμβάσεις εντός του κτιρίου με αναδιαρρύθμιση χώρων με στόχο την δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαμονής και εκτός του κτιρίου με την δημιουργία χώρων ανάπαυσης και αναψυχής. Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται η καλύτερη λειτουργία και η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του θεραπευτηρίου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και διαμονή των ασθενών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες που ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 100.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ποσό της σύμβασης μετά τον διεξαχθέντα διαγωνισμό είναι ποσού 1.943.005,24 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 10 Νοεμβρίου 2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Τσίγκας και Ελένη Αργυροπούλου, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας η δ/ντρια Τεχνικών Έργων Π.Ε. Τρικάλων Έφη Καραγιάννη και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κεφαλοβρύσου κ. Αλιάγας.

 

 

 

.